Valverde: 10-est érdemel a csapatom!

Szerző: shLétrehozva: 2009. szeptember 18. 20:13
Alejandro Valverde gyakorlatilag a győzelem kapujába került az utolsó hegyi szakaszt követően, ugyanis az ellenfelek akciói sikertelennek bizonyultak. Előnye túl nagy ahhoz, hogy az időfutamon reálisan ledolgozható lenne. A Caisse D'Epargne versenyzője így értékelt:


Korai lenne elkiabálni a győzelmet, mert hátra van még egy nagyon fontos szakasz, de ha tegnap azt mondtam, hogy 70 százalékban megcsináltuk, ma már csak 10 százalék hiányzik.

Napsütésben indultunk el ma, de amikor elkezdett esni, az időjárás iszonyúra változott. Ennek ellenére, ahogy az egész Vueltán láthattátok, egészen a célig nagyon figyeltem, a zaklatottság dacára. Biztos vagyok benne, hogy érettebb lettem és tanultam a múltban elkövetett hibáimból.

Ahogy mindenki számított rá, az ellenfeleim megpróbáltak támadni, hegymenetben és lejtmenetben is, de eszem ágában sem volt, hogy bárkit hagyjak időkülönbséget kialakítani.
Végül én voltam, aki időelőnyt szereztem, köszönhetően az időjóváírásoknak, amiket a részhajrán és a befutón kaptam. Holnap minden másodperc számít majd, és nem akartam elszalasztani semmilyen lehetőséget, hogy újabb másodpercekkel növeljem az előnyöm.

A Caisse D’Epargne-ból minden csapattársamnak szeretnék adni egy tízest, mert ma is, mint minden nap, kivételes munkát végeztek. Holnap csak magamra számíthatok, és remélem véglegesen az enyém lesz az aranyszínű trikó.