Vallomásra készül Armstrong?

Szerző: SHLétrehozva: 2013. január 6. 15:15
Lesz-e coming out? A New York Times szerint Lance Armstrong azt fontolgatja, hogy beismeri a karrierje során folytatott doppingolást. Az amerikai médium nem azonosított forrást jelöl meg a „tűz közeléből”, akinek rálátása van a vizsgáló szervek munkájára, de neve elhallgatását kérte.


A cikk szerint Armstrong azért döntene a coming out mellett, hogy 41 évesen folytathassa „sportolói karrierjét”, vagyis indulhasson olimpiai sportszövetségi versenyrendszerekbe tartozó triatlon és futó eseményeken a jövőben.

A szabályok szerint azoknak a sportolóknak, akik beismerő vallomást tesznek, mérsékelhetik eltiltásukat, s mint ismeretes, Armstrongtól nem csak hét Tour de France-győzelmét – és egyéb eredményeit – vették el a doppingvétségei miatt, hanem örökre eltiltották a versenyzéstől.

Szintén a meg nem nevezett informátor szerint Armstrong korábban az USADA (Amerikai Antidopping Ügynökség) nyomozását vezető Travis Tygart-tal, valamint a WADA (Antidopping Világszervezet) első emberével, David Howmannal is találkozott, hogy alkudozzon a büntetés mérséklését illetően. A dolog ellen szól ugyanakkor, hogy több, dollármilliókról szóló eljárás lefolytatását könnyítené meg Arsmtrong ellen, melyeket korábbi partnerei vagy ellenlábasai indítottak kártérítési céllal. (bikemag.hu nyomán)

Címkék: Lance Armstrong