Unalmas etapot vártak, leszakadt Froome!

Létrehozva: 2013. július 12. 17:18
Ilyet is ritkán látni, sík szakaszon vertek riválisai több mint egy percet a Tour de France topfavoritjára, az összetettben éllovas brit Chris Froome-ra a 2013-as Tour de France 13. versenynapján, Tours és Saint-Amand-Montrond között (173 km).


A bombaformában lévő sprinter Marcel Kittel leszakításával kezdődött a tánc hatalmas oldalszélben, közben defektet kapott az összetett második Alejandro Valverde és elszállt.

Nem sokkal később, 25 kilométerrel a vége előtt, váratlanul el tudott szakadni a mezőnytől a Saxo-vonat (Contadorral), Froome-ot nem tudták kiszedni társai a mezőny közepéről.

Néhány sprinter is a saxósokkal tudott tartani, a végén Cavendish és Sagan között dőlt el a szakaszgyőzelem sorsa, nagyon simán a brit javára (25. Tour-győzelme).

Froome előnye 70 mp-cel csökkent a top hat tagjaival szemben (bár így is kettő perc és 45 másodperc), kivételt képez ez alól Valverde, aki közel tíz (!) percet kapott az élcsoporttól, és kiszorult a legjobb tízből.

"Végig a maximumot kell nyújtani, papíron innen már könnyűnek tűnhet, de nem az. Kialakult az a törés, sajnos nem sikerült utolérnünk őket. A hétvégén nagyon fontos szakaszok jönnek, vasárnap pedig a Mont Ventoux" - nyilatkozta Froome az etap után, aki számára mindez nem túl jó előjel az Alpokhoz közeledve.

A SZAKASZ VÉGEREDMÉNYE (ÉLCSOPORT):

AZ ÖSSZETETT ÁLLÁSA: