Új formában Tom Boonen és a Quick Step

Szerző: shLétrehozva: 2010. december 19. 09:33
A belga Quick Step dél-spanyolországi edzőtáborában megkapták a 2011-es szezonra tervezett mezeket a csapat kerekesei, köztük Tom Boonen, 2005 világbajnoka, aki ismét villogni szeretne a hajrákon egy felemás időszak után.


Az új mez a 2010-es retro-designhoz (fekete nadrág, kék felső) képest modernebb stílusú, kék alapon fehér elemekkel, s minden eddiginél több piros díszítéssel, hogy jól harmonizáljon az Eddy Merckx kerékpárokkal.

Boonen dressze a világbajnoki csíkokban különbözik, melyek nem csak a karokon, hanem a nadrágon is megjelennek.  A hektikus – kokain-ügye és térdsérülése is hátráltatta a versenyzésben – két évet maga mögött tudó 30 éves belga sztár újra régi fényében szeretne tündökölni, ennek megfelelően Katarban és Ománban kezd majd a csapattal, ahol korábban is domináns szerepet játszott. Majd következnek a tavaszi klasszikusok, a kétszeres Flanders- és háromszoros Paris-Roubaix-győztes természetesen az első helyért száll majd harcba. A szezon legfőbb célja pedig a világbajnoki cím megszerzése Koppenhágában a mezőnyversenyen.

Tim De Waele
Tom Boonen az új szettben Fotó: Tim De Waele

A Quick Steppel kapcsolatos friss hír, hogy a jelenleg (még) a Radio Shack csapatát erősítő kétszeres (2007, 2008) Tour de France szakaszgyőztes belga Gert Steegmans Boonenékkel edzett a calpei edzőtáborban, ami alátámasztani látszik az esetleges átigazolásról szóló sajtóértesüléseket. Bár a csapatfőnök, Patrick Lefevre nemrég kijelentette, hogy egy vasat sem fizet a Shacknak Steegmansért, a belga Sportwereld értesülései szerint Steegmans ügynöke már tárgyalt Lefevre-vel egy belgiumi jótékonysági krossz-versenyen.