Topfavoritok időhátrányban a Vueltán

Szerző: shLétrehozva: 2011. augusztus 24. 08:06
Bár még csak egy hegyi befutón vagyunk túl – amit lehet közepesen nehéznek is nevezni, azonban a hőség miatt vannak, akik nem osztják ezt a véleményt – a favoritok közül vannak, akik már a negyedik szakasz után hátrányban vannak a Spanyol Kerékpáros Körversenyen.


Mindenekelőtt az orosz Gyenyisz Mencsovot – aki még a 3. szakaszon kapott hátrányt – és a baszk Igor Antont emelnénk ki, akikkel a verseny előtt győzelmi esélyesként számoltunk, de hátrányba került például az ír Nicolas Roche is.

Mencsov 1:23 percet veszített hétfőn a favoritok csoportjával szemben (2:02 perc hátránnyal áll az összetettben a címvédő Nibalihoz képest, a 38. helyen). Az orosz szerint messzemenő következtetést nem kell levonni, egyszerűen szerencsétlenül alakultak a dolgok:
"Rengeteg problémám volt. Az Alto del Berro lejtőjén elmozdult a nyergem, miután ki kellett védenem egy bukást, így az utolsó mászást rossz pozícióval kezdtem, és ahogy szétszakadozott a peloton, a főmezőnyhöz képest 15-20 másodperc hátránnyal értem fel a tetőre. A lejtőt követően a célig aztán nőtt a különbség, ez pech, mert amúgy jó formában vagyok.”

Igor Anton (1:51 perc hátránnyal áll az összetettben a címvédő Nibalihoz képest a 35. helyen), Mencsovval szemben elismerte, hogy nem érzi magát jó formában: „Nagyon nehéz nap volt. Már a tegnapi szakaszon sem éreztem magam a legjobban, és csak a túlélésre játszottam, ma már képtelen voltam elöl maradni. Nem éreztem jól a lábaim, és fontos másodperceket veszítettem az összetettben. Csak a csapattársaim remek munkájának köszönhetem, hogy nem veszítettem többet. A másfél perc sok, de most kezdődött csak el a Vuelta, nem akarok tovább foglalkozni ezzel, meg szeretném őrizni a hidegvérem, hiszen sok van még hátra, regenerálódni kell, holnap új nap virrad.”

KAPCSOLÓDÓ CIKKÜNK
Újabb szökevénysiker, újabb trikócsere
Ismét spanyol szökevénysiker született a Vueltán, a negyedik szakasz hegyibefutóján a Katyusa bringása, Dani Moreno volt a leggyorsabb, néhány másodperccel megelőzve szökevénytársát, Chris Anker Sorensent. Az összetettben a...
Tovább a teljes cikkhez »

KAPCSOLÓDÓ CIKKÜNK
Szólósiker a Vueltán, Mencsov hátrányban
A szombati csapatidőfutam és a vasárnapi sprintbefutó után nem kellett sokat várni az első szökevénysikerre sem a Spanyol Kerékpáros Körversenyen, a harmadik szakaszon ugyanis a Movistar versenyzője, Pablo Lastras aratott...
Tovább a teljes cikkhez »
 

KAPCSOLÓDÓ CIKKÜNK
Vuelta-előzetes: Kié lesz a vörös trikó?
Ma délután, 5 órakor egy látványos csapatidőfutammal Benidorm üdülőközpontjában kezdetét veszi a 66. Spanyol Kerékpáros Körverseny, és a kerékpársport rajongói szeptember 11-ig izgulhatnak, hogy vajon ki viheti majd haza a vörös...
Tovább a teljes cikkhez »