TDU: Sprinterkirály a sprinterkirályról

Szerző: shLétrehozva: 2011. január 16. 09:38
Mario Cipollini szoros csatát vár napjaink legjobb országúti sprintere, Mark Cavendish, és a címvédő, Andre Greipel között a mai felvezető kritériummal, a Cancer Council Classic viadallal kezdődő Tour Down Under-ön.


A Katyusa szakmai tanácsadóként tevékenykedő Oroszlánkirály a Cyclingnews portálnak elmondta: „Valódi harc lesz Greipel és Cavendish között, és mindenki más megpróbál majd előnyt kovácsolni abból, hogy egymásra fognak koncentrálni. Remélem, nem fekszik le mindenki az utolsó kanyarban.”

Az adelaide-i kritérium pályáját veszélyesnek tartja a versenyzőként kockázatot nem ismerő olasz sprintersztár: "Vigyázniuk kell majd, mert szűk a pálya, könnyen megsérülhet valaki. Reméljük mindenki figyel majd erre, hiszen még csak most kezdődik a szezon."

Mark Cavendish  

A 44. évében lévő Cipo, a brit év eleji formája miatt ad esélyt a németnek az Ausztráliában, jövő hét végéig tartó első WorldTour eseményen: „Cavendish óriási tehetség és a világ leggyorsabb sprintere, de Greipel mindig nagyon jól kezdi a szezont, miközben Cavendishnek mindig szüksége van egy kis időre, hogy belelendüljön. Nem láttam Markot hónapok óta, de hallottam, hogy van még kis súlyfeleslege, tehát kell neki versenyezni ahhoz, hogy a legjobbját nyújtsa.

A címvédő: Andre Greipel - Lotto  

Úgy gondolom ez inkább Greipel javára tolja az esélyeket. De ha Cav elképzelései szerint alakulnak a dolgok, és jó támogatást kap a hajrá felvezetésénél a csapatától, akár ő is lehet a nyerő. Szoros lesz, és izgalmas nézői szempontból.”

KAPCSOLÓDÓ CIKKÜNK
TDU: Armstrong búcsúversenye vasárnaptól
Holnap kerül sor az első hivatalos WorldTour esemény, az ausztráliai Tour Down Under kerékpárverseny felvezető futamára, a Cancer Council Classic kritériumra. A viadal a sportág élő legendája, a hétszeres Tour-győztes Lance...
Tovább a teljes cikkhez »