Szélcsatornában tesztelt 2011-re Bodrogi

Szerző: shLétrehozva: 2010. december 16. 07:50
Bodrogi László és új csapata, az idéntől ProConti amerikai Team Type tegnap kezdte első közös edzőtáborát Georgia államban, előtte azonban a felszerelésé volt a főszerep, ugyanis szélcsatornában tesztelték Laci legfőbb munkaeszközét, az időfutambringákat.


A Colnago kronógépeket Dél-Karolinában, az A2 szélcsatornában adták át a csapat időfutam menőinek – többek között a jövőre is francia színekben versenyző Bodroginak, valamint a svájci Rubens Bertogliatinak – akik egyből tesztelhették is a pozíciókat.

A session-ön ott jártak a Cyclingnews riporterei is, akiknek Laci és a sportigazgató Vaszilij Davigyenko is nyilatkozott. „A legjobb versenyzőink vannak itt és megpróbáljuk biztosítani nekik a lehető legjobb hátteret, hogy az időfutam kerékpárjaik készen álljanak a nagy versenyekre. Bízunk a programunk sikerében, a szervezettségünkben és felkészültségünkben, és mindent megteszünk majd, hogy jól kezdjük a szezont, és olyan eredményeket érjünk el, melyekre világviszonylatban felfigyelnek az emberek.” – mondta Davigyenko.

Peter Hymas - cyclingnews.com
  Fotó: Peter Hymas - cyclingnews.com

A 2007-es stuttgarti vb időfutam számában ezüstérmes Bodrogi az orosz Katyusa csapat tagjaként két viszontagságos éven van túl egy komoly baleset következményeként. A 2008-as Német Körversenyen bukott és szenvedett kettős lábszárcsont törést, a felépülés hosszú volt, a tavalyi év tulajdonképpen ráment, de még az elmúlt télen is műtétre volt szükség. A 34 éves versenyző most végre teljesen egészségesen várja a következő évet, és ennek jegyében már apró változtatásokat is eszközöltek az időfutam-pozícióján a szélcsatornás méréseknek köszönhetően. Lacinak nem idegen egyébként a kerékpár, hiszen egy évtizeddel korábban a Mapei színeiben szintén Dura Ace szettel szerelt Colnago volt a csapatbringa.

Peter Hymas - cyclingnews.com
Laci új Colnago Flight kronógépe (COLNAGO kerékpárok Magyarországon a BIKEexpressztől - információért KATTINTSON IDE) Fotó: Peter Hymas - cyclingnews.com

„Most a szokásos módon kezdhetem a szezont, a télen már nem estem át műtéten. Rendesen tudok edzeni, és rendben van a lábam. Az elmúlt két évben nem sikerült versenyt nyerni, de jövőre bízom benne, hogy ez változni fog. Remélem sikerül megnyerni a francia időfutam bajnokságot.” – nyilatkozta Laci.

Peter Hymas - cyclingnews.com
  Fotó: Peter Hymas - cyclingnews.com

A csapat edzőtábora Athens városában december 15-től 22-ig tart majd melyen részt vesz a teljes 21 fős keret és a stáb is, s persze a csapatautók, melyek közötta retro és a modern vonal is képviseltetik:

Peter Hymas - cyclingnews.com
Hamisítatlan amerikai "van" Fotó: Peter Hymas - cyclingnews.com
Peter Hymas - cyclingnews.com
és a"bömös" Fotó: Peter Hymas - cyclingnews.com