„Soha életemben nem láttam doppingszert”

Szerző: shLétrehozva: 2010. október 11. 17:06
„Én sohasem láttam doppingszert a kerékpáros pályafutásom során, és soha nem láttam doppingolást a saját környezetemben” – állította az újdonsült országúti világbajnok, Thor Hushovd, a norvég NRK televíziónak adott interjújában.


A norvég Hushovd az egyik olyan komoly sikereket elérő bringás a profi pelotonban, akinek nevéhez soha, semmilyen módon fűződött doppinggal, csalással kapcsolatos történet. Más kérdés, hogy a szisztematikus doppingolás kevésbé jellemző az egynapos versenyzőkre.

"Úgy gondolom, az összetett menők, akiknek hosszú időn keresztül, mindennap csúcsformában kell lenniük, akiknek extrém gyorsan kell felmenni közben a hegyekre, inkább érintettek a történetben. Nekik jóval nehezebb sikert elérni, mint például nekünk, sprintereknek" – nyilatkozta a világbajnok.

Ugyanakkor azt is elismerte Hushovd, nem volna nehéz dolga, ha hozzá szeretne jutni doppingszerekhez: „Amit meg akarsz szerezni, megszerzed. Ha doppingolni akartam volna a kerékpársportban, megtaláltam volna a módját, ugyanúgy, mintha kábítószerhez szeretnék jutni bulizás közben, azt is meg tudnám szerezni.”

A doppingügybe keveredett Tour-győztes Contadorral kapcsolatban a norvég se pro, se kontra nem akart nyilatkozni, csak ennyit mondott: „Ha elítélik, mert rosszat tett, az a helyes eljárás, ilyen a sport – ha letölti büntetését, visszatérhet.”