Sastre győzni szeretne a Giro d'Italián

Szerző: shLétrehozva: 2010. május 7. 10:05
A spanyol Carlos Sastre, a 2008-as Tour de France győztese a „legsötétebb ló” a favoritok között. két évvel korábbi formájában a jelenlegi Giro d’Italia mezőnyben talán a legfőbb esélyes lenne. Azonban egy évre visszamenőleg semmit nem mutatott versenyeken, megrogyott korábbi „ámokfutásában”, amikor zsinórban teljesítette a GT-ket. A startot megelőző sajtótájékoztatón a Cervelo 35 éves kerekese a következőket nyilatkozta esélyeiről:


"Óriási lehetőség az idei év a Giro-győzelemre, de azért még így is több kemény ellenféllel kell számolni: Cadel Evans, Alexander Vinokurov, Bradley Wiggins, Ivan Basso… Nagy dolog lenne megnyerni.

Tavaly két szakaszt nyertem és végül is harmadikként jegyeznek összetettben, jó emlékeim vannak tavalyról. Egy nagyon nehéz Tourt követően megnyomtam az újraindítás gombot és úgy gondoltam a Giro az, amire legjobban sikerülhet felkészülnöm. Nem volt egyszerű az alapozás sem, rossz telünk volt, de tartottam magam a tervekhez, hogy jó formában érkezzek ide.

Most frissnek és jó formában érzem magam. Nincs sok időfutam, ami szintén kedvez nekem. Sok dolog motivál: új szponzora akadt a csapatnak (Tata Consultancy Services), új lehetőség, megmutatni csapatunk erejét. Persze ezzel nem azt akarom mondani, hogy ne lehetne még nagy dobásunk a szezon hátralévő részében."