Pellizottié a piros pöttyös

Szerző: shLétrehozva: 2009. július 26. 21:58
A pöttyös trikó nyertese, Franco Pellizotti eddig jobbára a Giro d’Italián villogott, szakaszokat nyert, viselte a rózsaszínű trikót, idén harmadik lett összetettben. A Liquigas 31 éves bringása azonban idén a Touron is megmutatta oroszlánkörmeit, megnyerte a legjobb hegyi menőnek járó díjat, és a zsűri neki adta a „legagresszívabb versenyző” címet is. A hosszú hajú olasznak mégis maradt hiányérzete, ő szakaszt is szeretett volna nyerni:


„Vegyesek voltak az érzéseim az idei Tour alatt. Mindenekelőtt egy szakaszgyőzelem volt a célom. Többször is megpróbáltam, de nem sikerült, bármilyen közel is voltam hozzá. A másik célom a pöttyös trikó volt, az viszont sikerült. A „legagresszívabb versenyző” címmel együtt két díjat is hazaviszek a Tourról, és mindkettő azt mutatja meg, hogy minden nap mutattam magam a versenyen. A csapattársaimmal együtt színesebbé tettük a versenyt.

Felállni a dobogóra itt a Tour de France-on, miközben itt van velem a feleségem, Claudia és a két gyermekem, ez hihetetlen érzés. Már befejeztem régebben is a Tourt a Champs-Elysées-n, de sosem ünnepeltek a díjkiosztón.

A harc a pöttyös trikóért sokáig tartott. Nehéz volt megszerezni és ugyanolyan nehéz megtartani. Én vagyok az első olasz Chiapucci óta, akinek sikerült megnyerni, és ez sokat jelent nekem. Amikor láttam őt a pöttyösben a Touron annak idején… bennem maradtak azok a képek, és szerettem volna megnyerni egy napon.”

Reuters
  Fotó: Reuters

 

A HEGYI PONTVERSENY (PÖTTYÖS TRIKÓ) VÉGEREDMÉNYE:
1. PELLIZOTTI Franco olasz LIQUIGAS 210 pt
2. MARTINEZ Egoi spanyol EUSKALTEL - EUSKADI 135 pt
3. CONTADOR Alberto spanyol ASTANA 126 pt
4. SCHLECK Andy luxemburgi TEAM SAXO BANK 111 pt
5. FEDRIGO Pierrick francia BBOX BOUYGUES TELECOM 99 pt
6. KERN Christophe francia COFIDIS LE CREDIT EN LIGNE 89 pt