Pellizotti veheti át Valverde helyét?

Szerző: shLétrehozva: 2010. december 8. 08:53
Franco Pellizotti, a 2009-es Giro d’Italia dobogósa és a Tour de France hegyi királya spanyol lapinformációk szerint elképzelhető, hogy Eusebio Unzué mester csapatához, a Movistarhoz igazol a 2011-es szezonra.


Unzué mindenesetre Olaszországba utazott, és egyeztet a 32 éves versenyzővel és ügynökével a lehetséges közös folytatásról. Pellizotti jelenleg szabadon igazolható, s bár korábban menedzsere arról nyilatkozott, hogy szívesen dolgoznának tovább a Liquigas gárdájával, még nem dőlt el semmi.

A háromszoros Giro-szakaszgyőzte olasznak idén rossz éve volt a biológiai útlevél program alapján ellene folytatott doppingeljárás miatt, de tisztázta magát a vádak alól. A Movistarral kölcsönösen jól járnának sportszakmai szempontból, hiszen a Caisse D’Epargne nyomán létrejövő csapatnak Valverde eltiltása miatt nincs igazi kapitánya a háromhetesekre, Pellizotti pedig első számú ember lehetne, amire a Liquigas-nál Basso és Nibali mögül nem sok esélye maradna. Kérdés, hogy anyagilag egybeesnek-e a két fél elvárásai. A Liquigas és a Movistar mellett még a Team Sky és az Acqua & Sapone került szóba, mint lehetséges folytatás, bár őszintén szólva, ismerve antidopping-politikájukat, meglepő lenne, ha a Sky mezében látnánk jövőre a fürtös hajú olaszt…