Öngyilkos lett a balesetet okozó bringás

Szerző: shLétrehozva: 2009. november 6. 14:45
Három évvel a spanyol Isaac Galvez halálos versenybalesete után a Genti Hatnaposon történt tragédia újabb életet követelt. A belga Dimitri De Fauw-t, aki az ominózus bukás kiváltója volt, holtan találták ma reggel otthonában, a belga sajtóban megjelent hírek szerint öngyilkos lett. A 28 éves kerekes Galvez halála óta depresszióban szenvedett. Legutóbb a franciaországi Grenoble-ben, hatnapos pályaversenyen indult Marc Hesterrel párban, majd jó barátjával, Iljo Keissével tértek haza Belgiumba .


„Igazán nem tudok mit mondani.”- nyilatkozta Keisse a belga Sporzának. „Egyszerűen nem hiszem el. Egy héten át együtt voltunk a versenyen, és semmi különöset nem vettem észre rajta. Valószínűleg magába fojtotta a baját. Vele és Gianni Meersmannal mentünk haza. Éjjel utaztunk, és reggel nyolcra érkeztünk meg Gentbe, semmi rendkívülit nem vettem észre rajta. Azt mondta, felhív a héten, hogy menjünk edzeni.

A szörnyű baleset láthatóan mélyen érintette. Voltak napok, amikor feltűnően vidám volt, bolondozott naphosszat, máskor pedig magába zárkózott. A baleset óta észrevehetően nehezebb volt számára a versenyzés. Ennek ellenére mindenki jófej, vidám srácnak ismerte. Nehezen beszélt komoly dolgokról."


De Fauw 2005-ig a Quick Step csapatát erősítette, majd 2006-tól a Chocolade Jacques színeiben versenyzett, elsősorban pályán ért el sikereket, többek között tíz belga bajnoki címet szerzett.
Címkék: kerékpár