Másfél percet kapott Bodrogi és a mezőny

Szerző: shLétrehozva: 2009. június 9. 21:09
A Tournus és Saint-Étienne közötti 182 kilométeres szakaszon másfél perc előnnyel a mezőny előtt ért célba egy ötfős szökevénycsoport, akik közül a holland Niki Terpstra volt a leggyorsabb a Milram csapatából. A szökevények már a táv elején megléptek, legnagyobb előnyük hat perc fölött is volt, amikor a mezőny megkezdte az üldözést. Ám a peloton csapatai kicsit elszámolták magukat, nem sikerült beérni az élen haladó ötöst. Az időelőnynek és az időjóváírásnak köszönhetően Terpstra az összetettben is átvette a vezetést. Bodrogi László a 38. helyen ért célba a főmezőnyben.


A címvédő Alejandro Valverde így élte meg belülről a történteket:

"Összehasonlítva a tegnapi szakasszal, amely nagyon hosszú volt, a mai nagyon gyorsan elment. Az útvonal adottságaiból adódóan meglehetősen ideges is volt a mezőny. A rajt előtt eldöntöttük, hogy megpróbáljuk megnyerni a szakaszt, ha lesz rá lehetőségünk, de a verseny közben a körülmények megváltoztatták a tervet. Úgy gondoltuk, nem üldözzük a szökevényeket, csak próbáljuk kontrollálni a versenyt, dolgozzanak az ellenfelek a holnapi nagyon fontos szakasz előtt.

Egy hosszú és nehéz 42 kilométeres kronó vár ránk. Megpróbálom a lehető legjobbamat nyújtani, hogy jól álljak az összetettben a hegyi szakaszok előtt. Az emelkedőkön, ami az én világom, majd megpróbálok időkülönbséget kiharcolni. Jó formában érzem magam, és az első napon elért eredményem az időfutamon nagyon motivál, ezért jó eredményre számítok holnap."

A SZAKASZ EREDMÉNYE:
1. Niki Terpstra holland Team Milram 4:32:34
2. Ludovic Turpin francia AG2R La Mondiale
3. Jurij Trofimov orosz BBox Bouygues Telecom
4. Remi Pauriol francia Cofidis
5. Inigo Landaluze spanyol Euskaltel - Euskadi
6. Nyikolaj Trusov orosz Katyusa 1:32
...
38. Bodrogi László   Katyusa

 

AZ ÖSSZETETT ÁLLÁS:
1. Niki Terpstra holland Team Milram 10:23:45
2. Remi Pauriol francia Cofidis 0.26
3. Jurij Trofimov orosz BBox Bouygues Telecom 0:27
4. Ludovic Turpin francia AG2R La Mondiale 0:36
5. Cadel Evans ausztrál Silence - Lotto 1:01
6. Inigo Landaluze spanyol Euskaltel - Euskadi 1:04
...
61. Bodrogi László   Katyusa 2:09