Magyar siker osztrák Xterra bajnokságon

Szerző: shLétrehozva: 2009. szeptember 7. 10:39
A Bécs külvárosában megrendezett XTerra bajnokságon a X2S-KONA TEAM tagja, Poór Brigitta bronzérmet szerzett. A legjobb osztrák versenyzőket felvonultató mezőnyben a fiatal magyar versenyzőnő a legjobb időt úszta és futotta, de a hazai pálya előnyét élvező osztrák versenyzőkkel szemben a nehéz MTB pályán az üldöző szerepét kapta.




A verseny igazi „urban xterra” esemény volt, részben Klosterneuburg meredek utcáin, macskaköves lejtőin, a műemléképületek és kastélyok között valamint a környező erdőkben, hegyeken vezetett a pálya – a versenyzők egy igazi Xterra pályához képest (legtöbben indultak az augusztusi Európa-bajnokságon) ezt közepes nehézségűnek ítélték. A szervezők ennek ellensúlyozására nehéz technikás elemet is terveztek a pályára.

A férfiaknál az osztrákok Ironman üdvöskéje a fiatal Max Renko lassú úszással, de káprázatos kerékpározással és futással magabiztosan nyerte a versenyt, noha ellenfelei között igazi profi extrém sportolók és triatlonisták voltak: az ezüstérmet szerző Will Gerald és Michael Szymoniuk. A negyedik helyen a Magyarországon is többször eredményesen versenyző Daniel Müller ért célba.

A hölgyeknél Brigi nagy közönségsikert aratott első nőként kilépve a vízből (ráadásul a mezőny legfiatalabbjaként!), az utána érkezőket messze maga mögött hagyva. A mögötte érkező osztrák triatlonisták a kerékpáros pályán felzárkóztak rá, majd az egyik városi szakaszon megelőzték folyamatosan növelve az előnyüket. A futáson a magyar versenyző ugyan 2 perccel gyorsabb volt, mint a második idővel befutó hölgy, de nem tudta hátrányát ledolgozni.

Legközelebb a magyar és az osztrák extrém triatlonisták szeptember 19.-én Piliscsabán mérkőznek meg egy mindenki számára nyílt versenyen, a X2S-ÉLETFA terep- és életmódfesztiválon.

EREDMÉNY, NŐK:
1. KUMPERA Cornelia 1988 Tri Kagran 3:39:13,5
2. WIMMER Sonja 1978 SVS Endurance 3:42:49,5
3. POÓR Brigitta 1989 X2S-KONA TEAM 3:49:44,8

 

EREDMÉNY, FÉRFIAK:
1. RENKO Max 1985 Tri Stars Koma 2:43:20,1
2. WILL Gerald 1968 www.4sports.at 2:48:05,7
3. SZYMONIUK Michael 1985 Nora Pure 2:52:52,0
Címkék: tereptriatlon