Kezdődik a Central European Tour!

Szerző: shLétrehozva: 2009. július 15. 09:27
Nem sokkal a Tour de France rajtját követően a Közép-európai Kerékpáros Körverseny szervezői is nyilvánosságra hozzák az induló csapatok és versenyzők listáját. Az országhatáron kívül is áthaladó verseny két részből áll: A szerdai Gyomaendrőd Nagydíj Nemzetközi Kritériumversenyt követően következik a Tour, 3 nap 4 szakasszal…


A VERSENY ÚTVONALA

ÉS TERVEZETT PROGRAMJA:

Az idei évben is a Tour az egyetlen olyan hazai kerékpáros esemény, amely átlépi az országhatárt. Az útvonal 51 települést, ezen belül 33 magyar- és további 18 szlovák települést érint. A szlovák szakasz Miskolc testvérvárosa Kosice érintésével a Sátoraljaújhely melletti kistelepülésen – Széphalmon ér véget.

Gyomaendrőd GP Gyomaendrőd Gyomaendrőd 49,5 km 2009.07.15 Szerda
Csapatok fogadása Miskolc     2009.07.15 Szerda
Technikai értekezlet Miskolc     2009.07.15 Szerda
1. fél-szakasz (de) Balmazújváros Balmazújváros 20,0 km 2009.07.16 Csütörtök
2. fél-szakasz (du) Miskolc (SVK) Széphalom (SVK) 155,9 km 2009.07.16 Csütörtök
3. szakasz Szerencs Bükkszentkereszt 133,6 km 2009.07.17 Péntek
4. szakasz (de) Miskolc Miskolc 58,0 km 2009.07.18 Szombat
Összesen:     417,0 km 104,3 km/nap  

A mezőny Gyomaendrőd GP - sík körpályás szakasza után egy igazi különlegességnek számító, és hazánkban több mint 5 éve nem látható csapat időfutammal kezdi a körversenyt Balmazújvárosban. Az első hegyeket azonban csak Szlovákia területén kell megmászniuk.

Az idei év „király etapja” a harmadik szakasz, amelynek utolsó 800 métere egy 15%-os emelkedő Bükkszentkereszt belterületén, amely minden bizonnyal tartogat majd meglepetéseket, és komolyan befolyásolhatja, vagy esetleg át is írhatja a helyezések végső sorrendjét. Végül pedig következhet egy a korábbi években nagy sikert aratott miskolci körpályás verseny, ahol szép számú és igen lelkes közönség szurkol minden évben a verseny záróakkordjának számító szakaszon a mezőny megmaradt tagjainak.

BAUMGARTNER ZSOLT ÉS A KERÉKPÁRSPORT

Korábbi Formula 1-ben szereplő gyorsasági autóversenyzőnk érdeklődése a technikai sportok iránt közismertnek számít. Az talán kevéssé, hogy Zsolt kerékpárverseny lebonyolításában fog segédkezni az idei évben. Magyarország kiválósága a verseny király etapját fogja a mezőny eleje előtt végigkísérni – felvezetni.



VERSENYEZZ, NYERJ ÉS ÜDÜLJ!

Ez a mottója az Andromeda Travel és a Kerékpársport 2000 Sportegyesület együttműködésében meghirdetett akciónak, amelyet a 2009-es szezonban induló versenyzők számára találtak ki. A korábban megrendezésre került Időfutam Bajnokságon, a Gyomanedrőd GP Pénzdíjas Kritériumversenyen és a Central-European Tour nemzetközi kerékpárverseny amatőr kísérő rendezvényein (Szerencs GP és Bükkszentkereszt hegyi időfutam) induló magyar versenyzők között 2 fős és 4 fős üdülések kerülnek kisorsolásra.


INDULÓ CSAPATOK:

8 nemzet 18 csapata (ebből 4 UCI bejegyzésű profi csapat) és 103 versenyző indul majd, többek között bemutatkozik a magyar közönségnek a TYROL - TEAM RADLAND TIROL, DUKLA TRENCIN MERIDA és a RADENSKA KB FINANCIAL POINT, valamint a pályán kontinentális bejegyzésű ASC DUKLA PRAHA:


A résztvevő csapatok közül azok kerültek meghívásra a Gyomaendrőd Nagydíj Nemzetközi Kritériumversenyre, akik kimondottan a sprintszámokban jeleskednek, így a résztvevők közül az elit állhat rajthoz a kerékpársportjáról méltán híres város utcáin.

A versennyel kapcsolatos érdeklődés nemzetközi szinten is számottevő, kétnyelvű honlapját évente több ezren nézik 5 kontinensről. A hazai sportbarátok az országos televízió csatornák rövid összefoglalóiból, nagy példányszámú országos és regionális napilapokból, valamint az internetes szaksajtóból követhetik nyomon folyamatosan az eseményeket.


SZAKASZOK SZINTRAJZAI:

Gyomaendrőd Nagydíj (Gyomaendrőd – Gyomaendrőd) 49,5 km



1. fél-szakasz (Balmazújváros – Balmazújváros) 20,0 km – csapat időfutam-verseny



2. fél-szakasz (Miskolc – Széphalom) 155,9 km


3. szakasz (Szerencs – Bükkszentkereszt) 133,6 km



4. szakasz (Miskolc - Miskolc) 58,0 km

 

A CENTRAL EUROPEAN TOUR SZAKASZAIRÓL FOLYAMATOSAN BESZÁMOLUNK MAJD A BRINGAHÍRADÓN!