Junior bringásaink a legjobbak a vb-n

Szerző: shLétrehozva: 2011. szeptember 27. 21:44
A vasárnap, Mark Cavendish elit országúti világbajnoki címével zárult világbajnokságon magyar szempontból az ifjúsági korosztályúak érték el a legjobb eredményt.


A 19 év alattiak 170 fős mezőnyében három magyar – köztük két KSI-s – is rajthoz állt, végül mind a középmezőnyben fejezték be a több mint 120 kilométeres viadalt. A magyar színeket Somogyi Miklós csapatvezető mellett Radonics Máté, Kenyeres Ábel (KSI Schwinn-Csepel) és Varró Bálint (RC Arbö Wögl) képviselte.

A koppenhágai viadalon kilenc darab 14 kilométeres kört, azaz 126 kilométert kellett teljesítenük a 17-18 éves kerekesnek. A rajtnál 170-en sorakoztak, a versenyt végül 146-an fejezték be. Az átlagsebesség igen magas, 44.742 kilométer/órás volt. A győztes a francia Lecuisinier Pierre-Henri lett, Radonics Máté a mezőnnyel azonos idővel a 74., Kenyeres Ábel 13 másodperc hátránnyal a 81., Varró Bálint mintegy négy és fél perces időkülönbséggel a 121. helyen ért célba. A győztes 2:48:58-as idővel teljesítette a távot.

„Már a starttól a francia csapat kezdeményezett, erő és létszámfölényét kihasználva. Mivel tavaly is francia fiú volt a világbajnok, ezért ők 8 fővel állhattak rajthoz. Óriási tempó volt az egész versenyen, melyet folyamatosan szökési kísérletek színesítettek, de egyik szökevény-csoport sem tudott 30 másodpercnél nagyobb előnyt kiharcolni. Az utolsó szökést a cél előtt alig 500 méterrel érték be, és végül mezőnyhajrá döntötte el a világbajnoki cím sorsát. Magyar fiaink hárman álltak rajthoz, és kiváló versenyzéssel mind a hárman célba értek. Erre az elmúlt 20 évben nem volt példa! Nagy eredmény ez a magyar országúti ifik számára. Máté 2012-ben már felsőbb korcsoportba lép, de a másik két versenyző jövőre is az ifi mezőnyben fog versenyezni” – foglalta össze Somogyi Miklós.

KAPCSOLÓDÓ CIKKÜNK
A sprinterkirály a világbajnok! - videó
Akik látták, nem fogják elfelejteni azt a feszültséget, ami a kerékpáros világbajnokság elit férfi mezőnyversenyének utolsó két kilométerét jellemezte, melynek végén Mark Cavendish feltette a pontot az i-re a brit csapat...
Tovább a teljes cikkhez »

KAPCSOLÓDÓ CIKKÜNK
Francia fiú és olasz hölgy nyert a vb-n
A junior férfiak és az elit hölgyek mezőnyversenyével folytatódott ma Dánia fővárosában, Koppenhágában az országúti kerékpáros világbajnokság, mindkét számban magyar indulókkal....
Tovább a teljes cikkhez »