Isaszegi kerékpáros emléktúra - ajánló

Szerző: shLétrehozva: 2010. március 18. 20:48
Március 27-én, szombaton Kőbányáról bringás túrát szervezünk az isaszegi csata emlékére.


161. évvel ezelőtt, április 6-án zajlott le az 48-49-es szabadságharc egyik döntő ütközete, az isaszegi csata. A Vuelta Sportiroda és a Kőbányai Torna Club közös szervezésében, 2010. március 27-én egy kerékpáros túrával emlékezünk meg történelmünk egyik fontos eseményéről. Isaszegen egy koszorút helyezünk el Szoborhegyen a Honvéd-emlékműnél. A történelmi dátumhoz képest az egy hetes csúszásnak prózai oka van: az április 6-hoz legközelebb eső hétvégén lesz Húsvét, és az ünnepeket a legtöbben a családjuk körében, otthon töltik.

A túra 18-22 km/h-s átlagsebességgel halad, vagyis bárki teljesíteni tudja, aki kicsit is edzésben tartja a végtagjait. Hogy biztonságban érezd magad, a túrát motoros rendőrök és szervezők kísérik. Hogy legyen energiád a hazafelé útra is, Isaszegen zsíros kenyérrel és teával várjuk a bringásokat.

Találkozó március 27-én, szombaton a Kőbányai Szabadidő Központ (KÖSZI) előtt (Előd utca 1., a Szent László térrel szemben). 10 órától 14 óráig kerékpáros családi és gyerekprogramokkal is várjuk az érdeklődőket: freestyle bemutató (by Gizmó), rövid gyerekversenyek a parkban, biciklisuli ügyességi pálya, bringás ajándékok a gyerekeknek, és más érdekességek. Az isaszegi túra 10:30-kor indul, és várhatóan 14 órára ér vissza.

A részvétel a túrán és a többi programon egyaránt ingyenes.

Családoddal és/vagy barátaiddal csatlakozz hozzánk, gyere velünk!

Részletek és regisztráció itt: www.kerekparinfo.hu

Címkék: kerékpártura