Hivatalos a Tour-lista, a Geox nélkül!

Szerző: shLétrehozva: 2011. január 20. 17:26
A Tour de France szervezőirodája, az ASO ma kihirdette a 2011-es versenyre meghívott 22 csapatot, melyek között a 18 első osztályú gárda mellett a négy ProConti (másodosztályú) francia csapat szerepel.


A sportág rajongóit leginkább foglalkoztató kérdés az volt, hogy a 2008-as győztest, Carlos Sastrét, valamint a 2009-es Giro-győztest, Gyenyisz Mencsovot foglalkoztató csapat ott lehet-e az év legnagyobb versenyén, szabadkártyával.

Nos, a válasz nem, a végső győzelemre is esélyes Mencsov nem mérkőzhet meg Schleckkel, Bassóval és a többiekkel. A szabadkártyát a FDJ, a Cofidis, a Saur-Sojasun és az Europcar kapta meg a 18 WorldTour-csapa mellett, melyek a következők: AG2R, BMC, Euskaltel-Euskadi, HTC-Highroad, Katyusa, Lampre-ISD, Liquigas-Cannondale, Movistar Team, Omega Pharma-Lotto, Asztana, Quick Step, Rabobank, Saxo Bank-SunGard, Sky, Garmin-Cervélo, Leopard-Trek, RadioShack és a Vacansoleil.

Az ASO kihirdette a márciusi franciaországi körverseny, a nyolcnapos Párizs-Nizza meghívottjait is, a helyzet majdnem ugyanaz, a Geox kimaradt, és négy francia csapat kapott szabadkártyát, annyi változással, hogy a Saur Sojasun helyett a Bretagne-Schuller-re esett a választás.

KAPCSOLÓDÓ CIKKÜNK
A Girón is rezeghet a léc a Geoxnak
A Tour de France és a Párizs-Nizza versenyekkel egy időben – mely versenyekről lemaradt a Carlos Sastrét és Gyenyisz Mencsovot soraiban tudó Geox-TMC – a Giro d’Italia szervezője, az RCS Sport a márciusi Tirreno Adriatico...
Tovább a teljes cikkhez »