Hazai öröm a Tour de France-on

Szerző: SH/MTILétrehozva: 2014. július 12. 17:00
Blel Kadri révén megszületett az első francia siker a Tour de France országúti kerékpáros körversenyen, amelyen az olasz Vincenzo Nibali továbbra is magabiztosan őrzi az összetettben élen állónak járó sárga trikót.


A Tomblaine és Gérardmer La Mauselaine közötti 161 km-es nyolcadik etap során kellett először komolyabb szintkülönbséggel megbirkózniuk az indulóknak, ugyanis a táv végén három kisebb emelkedő nehezítette az útvonalat. Kadri egy hosszú szökés után egyedüliként bírta végig a tempót, így nemcsak a részsikernek örülhetett, hanem megszerezte a hegyipontversenyben élen állót megillető pöttyös trikót is.

Az összetett elsőségért küzdő favoritok végig egy csoportban tekertek és a kétszeres győztes Alberto Contador csapata diktálta a tempót. A spanyol kerekes az utolsó emelkedőn be is gyújtotta a rakétákat, de a korábbi Giro d'Italia- és Vuelta a Espana-győztes Nibali egyedüliként a nyomában maradt, csupán a célegyenesben engedte el riválisát, így vele szemben megtartotta több mint 2:30 perces előnyét. A mögötte második csapattársával, Jakob Fuglsanggal szemben viszont 2 másodpercről több mint másfél percre növelte a különbséget, ugyanis a dán kerekes leszakadt az utolsó, célba vezető kaptatón.