Hawaii: kettős címvédés, Csomor Era 27.

Szerző: shLétrehozva: 2009. október 12. 07:31
Az Ironman mindkét egyéni bajnoki címét az azt tavaly is elnyerő versenyző szerezte meg: az angol Chrissie Wellington és az ausztrál Craig Alexander. Wellington ráadásul egy 17 éve fennálló pályacsúcsot is megdöntött! Csomor Erika a 27. helyen érkezett célba.


Alexander idei formáját megtartva, sőt erősítve a legnevesebb hawaii specialistákat utasította maga mögé, köztük számos korábbi bajnokot: Normann Stadlert, Faris Al-Sultant és Chris McCormackot.

Taktikája és versenyzése egyszerű volt: minden számban megtartani a lendületet, nem kiégni, nem túl korán kifáradni. Egyik számban sem volt a legjobbak között, mégis elsőként ért célba. Az úszást és az ezzel járó különdíjat John Flanagan nyerte, a legjobb kerékpáros Philip Graves volt, futásban pedig a végül ezüstérmes Chris Lieto.

A nőknél Wellington a rajttól kezdve uralta a mezőnyt, már az úszásnál is a legjobbak között volt, kerékpáron a nyomában sem értek, pedig a világ legjobbjai szerették volna megszerezni előle a győzelmet, köztük Michellie Jones aki mond olimpiai, mind Ironman távon volt már világbajnok. Csak az ezüstrémes Mirinda Carfrae tudott faragni az angol hölgy sikereiből, aki Wellington tavalyi futópályacsúcsát javította meg. A győztes idő a legendás Paula Newby-Fraser 17 éve fennálló rekordját adta át a verseny történelmi tablójának.

Az eseményen 1770 triatlonista állt rajthoz, akik 48 országból érkezte és a legfiatalabb 20, a legidősebb 80 évesen teljesítette a versenyt.

 

EREDMÉNY - FÉRFIAK:
1. Craig Alexander ausztrál 8:20:21
2. Chris Lieto amerikai 8:22:56
3. Andreas Raelert német 8:24:32
EREDMÉNY - NŐK:
1. Chrissie Wellington brit 8:54:02
2. Mirinda Carfrae ausztrál 9:13:59
3. Virginia Berasategui sapanyol 9:15:28