Gianetti: "Még ne írjuk le Mencsovot!"

Szerző: shLétrehozva: 2011. május 17. 11:10
A vasárnapi hegyi szakaszon az orosz Gyenyisz Mencsov volt az első az előzetes esélylatolgatások alapján topfavoritként kezelt versenyzők közül, aki gyengeséget mutatott.


Csapatvezetője, az egykor maga is profi szinten kerékpározó Mauro Gianetti ennek ellenére még optimistán nyilatkozik, és arra utal, hogy az orosz eddig takaréklángon versenyzett. Nem titkolja, hogy csapata, a GEOX TMC teljes egészében egy ember, vagyis Mencsov köré épül.

„Azért jöttünk, hogy győzzünk! Az egész csapat Mencsov rendelkezésére áll. Kerékpárosaink napról napra erősebbek és bízunk benne, hogy győzelemre tudjuk majd segíteni Mencsovot. Gyenyisz minden idegszálával a kerékpározásra összpontosít és már alig várja, hogy megmutassa magát a kemény hegyi szakaszokon. Biztos vagyok benne, hogy a Crostis, a Zoncolan és a Gardecchia alkalmat fognak szolgáltatni arra, hogy Mencsov előrébb léphessen az összetett verseny állásában. Eddig csak takarékon, a mezőnyben megülve versenyzett, de itt az idő, hogy ő is beleszóljon a dobogós helyek kiosztásába” – nyilatkozta Mauro Gianetti, a GEOX TMC sportigazgatója.

A Giro d'Italia hírei új alrovatunkban: KATTINTSON IDE!