Furlan először verte meg Boonent

Szerző: shLétrehozva: 2009. június 8. 23:51
Egy zaklatott hajrában szerezte meg a győzelmet az olasz Angelo Furlan, Tom Boonen előtt, a Dauphiné Liberé második napján, a Nancy és Dijon közötti 228 kilométeres szakaszon. A verseny első kilométerétől szökésben lévő ötfős bolyt hat kilométerre a céltól érte utol a mezőny, következhetett a tömeghajrá. Megjött azonban a végére az eső is, így a nedves úton sokkal rizikósabb volt a helyezkedés, egy kisebb baleset is történt a hajrá előtt. Mindez azonban nem zavarta Furlant, akinek sikerült kikerülnie a talán túl korán robbantó Boonent, akit életében először vert meg sprinten, így érthetően nagyon boldog volt.


Alejandro Valverde így látta a szakaszt:

"A mai etap elég hosszú volt és kicsit unalmas, de a legfontosabb, hogy túléltük komolyabb bukás nélkül, mert az utolsó kilométereken esni kezdett és felfokozódott a feszültség. Volt ugyan egy esés az utolsó körforgalomban, aminek következtében szétszakadt a mezőny, de mindannyian azonos időt kaptunk a pelotonban, így nem volt semmi probléma.

Reggel még napsütésben indultunk el és végig jól esett a kerékpározás, ment minden, ahogy szokott. Bár a mai nap nagyon nyugis volt, a holnapi izgalmasabbnak ígérkezik, mint minden szakasz, amikor Saint-Etienne-ben van a befutó. Jó lesz résen lenni majd a végjátékban."

Reuters
  Fotó: Reuters
A SZAKASZ EREDMÉNYE:
1. Angelo Furlan olasz Lampre - N.G.C 5.35.04
2. Markus Zberg svájci BMC Racing Team
3. Tom Boonen belga Quick Step
4. Marco Bandiera olasz Lampre - N.G.C
5. Marcel Sieberg német Team Columbia
6. Nicolas Roche ír AG2R La Mondiale
...
111. Bodrogi László francia Katyusa
AZ ÖSSZETETT ÁLLÁS:
1. Cadel Evans ausztrál Silence - Lotto 5:50:40
2. Alberto Contador spanyol Asztana 0:07
3. Alejandro Valverde spanyol Caisse d'Epargne 0:23
4. Sébastien Rosseler belga Quick Step 0:33
5. Vicenzo Nibali olasz Liquigas 0:33
6. Frantisek Rabon cseh Team Columbia 0:34
...
60. Bodrogi László francia Katyusa 1:08