Ezernyi bringás kerüli meg a Balatont

Szerző: shLétrehozva: 2009. május 20. 20:51
Évek óta a legtöbb országúti bringást mozgatja meg Magyarországon a Tour de Pelso, avagy a Balaton körüli kerékpáros sportnap. A siófoki központtal kialakított rendezvényen bárki, aki kerékpározik, megtalálhatja számítását. A sportolók nem kisebb kihívás leküzdésére vállalkozhatnak, mint a "magyar tenger" megkerülésére 200 kilométeren, a túrázók egy 76 kilométeres kört teljesíthetnek, tihanyi kompátkeléssel. A szervezők a gyermekes családokra is gondoltak, őket panoráma-túrák várják 25 és 40 kilométeren.


 

A Tour de Pelso őse, egy nemzetközi kerékpárverseny 3 napos volt és 5 szakaszból állt. 14 évvel ezelőtt kerülte meg a mezőny először a Balatont.  Az 5 szakaszból az évek múlásával egy, a klasszikusnak mondható, leghosszabb 200 km-es maradt meg. Hét évvel ezelőtt úgy döntöttek a szervezők, hogy a versenyt nyílttá teszik és lehetőséget adnak az amatőröknek is a megmérettetésre.

Takács Tamás
  Fotó: Takács Tamás

Azért, hogy ne csak a versenyzők és az edzésben lévő amatőrök induljanak, hanem a túrázást és a biciklizés örömeit keresők is részesei lehessenek az ország legnagyobb szabadidős országúti kerékpáros sporteseményének, a 200 km-es távot, mint teljesítménytúrát (bringatúrát) is leküzdhetik a kihívást kedvelők.

 

XV. SHIMANO Balaton Maraton - Siófok, 2009. június 6. (szombat)

A rendezvényen minden 16. életévét  betöltött személy indulhat, aki a nevezési időpontok szerinti nevezési díjat befizette. A résztvevők 6-án 9:00 h-kor indulnak el Siófokról Zamárdi irányába és kerülik meg a  tavat. A táv 200 km, a szintidő 10 óra, azaz 20km/h átlagsebesség. A szintkülönbség 950 m. A maraton a Balaton déli partján végig a 7-es főúton halad, majd rátér a 76-os útra - nyugati part, Keszthelytől a 71-es úton az északi és a keleti parton végig a 7-es főútig. Onnan már "csak" 15 km van hátra!    
Részletes információkért kattintson ide!

 

Takács Tamás
  Fotó: Takács Tamás

 

 

VIII. Capriolo Tihany Túra – Siófok, 2009. június 6. (szombat)

A rendezvényen minden 10. életévét betöltött személy indulhat aki:
- 10-12 éves kor között szülői - szülő által megbízott felnőtt
vagy tanári kísérővel rendelkezik,
- 12-14 év között szülői hozzájárulással rendelkezik.
- a nevezési díjat befizette.
A résztvevők június 6-án 9:05 h-kor indulnak el Siófok központjából Zamárdi irányába kerékpárbarát útvonalon. Szántód révben komppal (ingyenes) áthajóznak Tihany révbe és egyéni, saját tempóban kerülik meg a Balaton keleti medencéjét. A táv 76 km, szintidő nincs, de mindenkinek ajánlott 18:30 h-ra visszaérni, ha részt akar venni a sorsoláson!
Részletes információkért kattintson ide!

A RENDEZVÉNY RÉSZLETES PROGRAMJA IDE KATTINTVA OLVASHATÓ!