Előny Evans-nél a Dauphiné prológja után

Szerző: shLétrehozva: 2009. június 7. 21:36
Jó formát mutat a Tour előtt az ausztrál Cadel Evans, akinek Alberto Contadort és Alejandro Valverdét sikerült legyőznie a Dauphiné Liberé 12 kilométeres prológján. A pálya nem tipikus időfutam versenyére hasonlított, egy emelkedővel indult, majd technikás kanyarok tördelték a ritmust, ezért nem meglepő a szokásosnál lassabb, alig 46 km/h fölötti átlagsebesség. Talán ezért sem sikerült Bodrogi Lászlónak a jó helyezés, aki végül a 60. helyen végzett. A történteket Alejandro Valverde értékeli naplóbejegyzésében, amit várhatóan a szakaszok után késő este olvashatnak majd a spanyol sztár rajongói a Bringahíradón.


"Elégedett vagyok a mai időeredményemmel, főleg azért, mert végig jó erőben éreztem magam a kronó során. A pályán sokszor kellett ritmust váltani, gyorsítani és ez fekszik nekem. Cadel Evans félelmetes időt hajtott, csakúgy, mint Contador, és úgy gondolom egy ilyen jellegű időfutamon, ilyen versenyzők mögött a lehető legjobb eredmény tőlem a harmadik hely.

Nagyon jó ritmussal indultam el és ezt végig sikerült tartani a 12 kilométeren keresztül. Ez nagyon jó előjel a szerdai 42 kilométeres időfutam előtt, ami jóval hoszabb és ezért nehezebb lesz számomra.
Egy-két versenyző biztosan fog olyan teljesítményt nyújtani az elkövetkezendő napokban, amivel esélye lesz megnyerni az összetettet, de a mai napon jól kirajzolódtak az esélyek, a három fő favorit az első három helyen végzett.

Reuters
  Fotó: Reuter

Holnap hosszú szakasz vár ránk, 228 kilométer, de a végén valószínűleg a sprinterek küzdhetnek majd egymással. Nekünk nyugodtan kell majd versenyeznünk, és reméljük megússzuk eső nélkül.” - értékelt Valverde.

A PROLÓG EREDMÉNYE:
1. Cadel Evans ausztrál Silence - Lotto 0.15.37
2. Alberto Contador spanyol Asztana 0.07
3. Alejandro Valverde spanyol Caisse d'Epargne 0.23
4. Sébastien Rosseler belga Quick Step 0.33
5. Vicenzo Nibali olasz Liquigas 0.33
6. Frantisek Rabon cseh Team Columbia 0.34
...
60. Bodrogi László francia Katyusa 1.07