Elkaszálták Cavendisht - videó

Létrehozva: 2012. május 7. 18:10
Ritkán látható, hogy a profi kerékpáros mezőnyben olyan őrült módjára mozogjon valaki a sprinten, mint ahogy az olasz Roberto Ferrari tette ma a Giro d’Italia harmadik szakaszán, fellökve a hajrázó Mark Cavendist és többek között az összetettet vezető rózsaszínű trikós Taylor Phinney-t… A mai napon Phinney és Cavendish sem mosolygott a hajrá után...


Utolsó napját töltötte ma Dániában a Giro mezőnyre, a Horsens körüli 190 kilométeres sík szakasz végén egy enyhén emelkedő befutón jelölték ki a hajrát, nyílegyenes utolsó kilométeren. A bukás azonban tegnaphoz hasonlóan ma sem maradt el, Ferrari érthetetlen húzásának köszönhetően.

A GreenEdge Matt Gossnak vezette fel a hajrát, mögötte, körülbelül a hetedik pozícióból az olasz hirtelen métereket átcsapott balról jobbra, elkaszálva a hátulról ritmust váltó Cavendisht. a világbajnokon többen is átestek, köztük a rózsaszínű trikós Phinney, akinek elsőre úgy tűnt, komolyabban is sérülhetett a lába. Óriási mentést láthattunk viszont Andrea Guardinitól, aki nemes egyszerűséggel átugrotta a fekvő Cavendisht.

A szakaszt végül Goss nyerte, aki így a ponttrikót is átvette Cavendishtől. A britek világbajnokának vállán láthattunk egy nagy zúzódást, de láthatólag törést vagy komolyabb sérülést nem szenvedett. A galibát okozó Ferrari a 9. helyen ért célba. A szakasz krónikájához tartozik. hogy a mezőny ma a tavalyi Giro harmadik szakaszán balesetben elhunyt Wouter Weylandt előtt rótta le tiszteletét a rajtnál. (bikemag.hu)

A 3. szakasz eredménye:
1. Matthew Harley Goss (Aus) Orica GreenEdge Cycling Team
2. Juan José Haedo (Arg) Team Saxo Bank
3. Tyler Farrar (USA) Garmin – Barracuda
4. Arnaud Demare (Fra) FDJ-Big Mat
5. Mark Renshaw (Aus) Rabobank Cycling Team
6. Thor Hushovd (Nor) BMC Racing Team
7. Alexander Kristoff (Nor) Katusha Team
8. Romain Feillu (Fra) Vacansoleil-DCM Pro Cycling Team
9. Roberto Ferrari (Ita) Androni Giocattoli
10. Fumiyuki Beppu (Jpn) Orica GreenEdge Cycling Team

Címkék: mark_cavendish