Di Luca miatt magyarázkodik Armstrong

Szerző: shLétrehozva: 2011. január 14. 10:26
Miután az eltiltása után visszatérő ex-Giro-győztes bringás, Danilo Di Luca bejelentette, hogy 2011-ben ingyen versenyez majd az orosz Katyusa csapatánál, a nemzetközi szövetség egyértelműen jelezte, hogy a szabályok szerint ez nem lehetséges.


Az UCI-szabály a 33 000 eurós – a profi első osztályban – a kerékpárosok érdekeit védi, és nem lehet kibújni alóla. Más kérdés, hogy a gyakorlatban, ProTour és ProConti szinten eddig is sokan kényszerültek arra, hogy a folyósított fizetésük egy részét vagy egészét visszautalták csapatuknak.

Di Luca esetében sem tűnik úgy, hogy aggódnának a Katyusánál, az UCI-reakciójára röviden válaszoltak: „ha ez a szabály, tartani fogjuk magunkat hozzá”. Igen ám, de rögtön felvetődött a kérdés bizonyos fórumokon, hogy akkor vajon mi a helyzet a jelenleg az amerikai Radio Shack csapatát erősítő Lance Armstronggal, aki 2009-ben kinyilvánítottan fizetés nélkül tekert az Asztana színeiben.

Armstrong szóvivője is tisztázta a helyzetet, mondván, az Asztana csapata folyósította a fizetést a hétszeres Tour-győztesnek, azonban a texasi ebből semmit nem vett fel, hanem karitatív célra ajánlotta a rák ellenes küzdelem jegyében. A sajtóban viszont ez úgy jött le, mintha egyáltalán nem kapna fizetést. Megoldást, főleg magyarázatot bármire lehet találni…

KAPCSOLÓDÓ CIKKÜNK
Di Luca, a „Gyilkos” ingyen a Katyusánál
A reggeli Gazzetta dello Sport cikke szerint a 2007-es Giro győztese, az olasz Danilo Di Luca az orosz Katyusa csapatához igazolt, ma írták alá a szerződést Possagno városában Andrei Tchmil csapatvezetővel....
Tovább a teljes cikkhez »