Critical Pass vb hazánkban, egymillióért

Szerző: shLétrehozva: 2011. április 1. 11:44
Magyarország ad otthont július 24-én a kerékpározás egyik legújabb, de gyorsan fejlődő tömeg- és ultrasportot népszerűsítő szakága, a Critical Pass mozgalom világbajnokságának, kiegészítő program: bringás bugyi-szépségverseny!


Aki esetleg nem hallott volna még a nagyon könnyen közvetíthető, kerékpárversenyzői múlt nélkül is bárki számára űzhető, hatalmas tömegeket vonzó, ezért a média érdeklődését is hamar kivívó sportágról, röviden bemutatjuk a Critical Pass-t:

A verseny kötött pályán zajlik, egyszerre 8 bringás küzd egymással. Az egyes pályák 100 méter hosszúak, és megfelelő áttételezés és leterhelés segítségével csak nagyon lassan haladhatnak rajta a versenyzők, egy sínhez rögzített speciális kerékpáron. Mindeközben egy 10 kilogramm súlyú hagyományos kerékpárt kell folyamatosan a fejük felé emelni. Amennyiben leejtik, minden másodpercért, miközben a kerékpár nincs a fej fölött, 3 másodperc büntetés jár, ami alatt a sportemberek nem tekerhetnek.

(A selejtezők természetesen rövidebb távon zajlanak, a nemzetközi kvalifikációs rendszerről hamarosan tájékoztatást adunk.)

A legutóbbi világjátékokon az ultra-terep-olimpiai ötpróbázó múlttal rendelkező új-zélandi John Taylor 14 óra, 34 perc, 4 másodperccel győzött a korábban reptéri csomagmozgatóként 20 évet dolgozó, majd 46 éves korától a kenyai amatőr kerékpáros liga versenyein rendszeresen rajthoz álló Mcwakian Ukvende előtt, akinek 15 óra 12 perc 6 másodpercre volt szüksége a táv teljesítéséhez!

A pálya felállítására a belváros szívében lévő bevásárlóközpont tetején kerül majd sor, a verseny házigazdája Győzike lesz, aki tervei szerint az amatőr kerékpározást választja legújabb sportágaként, a fogyókúrájáról szóló, májusban induló valóságshow-jában folyamatosan nyomon követhetjük majd a felkészülését.

A szurkolók számára úgy teszik élvezhetőbbé a versenyt, hogy a pályák széléről paradicsomokkal dobálhatják a versenyzőket, akinek egy jól irányzott dobással sikerül úgy eltalálnia valamelyik sportembert, hogy az leejtse a kerékpárját, automatikusan bekerül a szeptembertől induló I. Magyar Népnemzeti Valóságshow, a Toldi Választatik – televízió által is közvetítendő - utolsó válogató körébe. (Paradicsomdobáló nézőnek emelt díjas SMS-sel lehet majd nevezni, de erről is részletes tájékoztatással szolgálunk hamarosan.)

Kedves hazai Versenyzők, ÉRDEMES EDZENI! Ugyanis a világbajnoknak egymillió forint üti a markát, és a Critical Pass eseményein általában a hazai versenyzők előnyben vannak, hiszen a nézők többsége a külföldi indulókat dobálja paradicsommal. REMÉLJÜK, ez nálunk is így lesz. FONTOS INFORMÁCIÓ: Profik is indulhatnak!

RÁADÁSUL! A világbajnoknak szivárványszínű mezt osztanak, és ingyen az arcára tetoválják, hogy „Világbajnok vagyok!” Nagyobb arccal rendelkezőknek akár egymás alá kétszer is!

További részletek hamarosan!

Címkék: kerékpár