Contadort 1 év eltiltásról értesítették

Szerző: shLétrehozva: 2011. január 26. 21:43
A Spanyol Kerékpáros Szövetség részéről közölték és Alberto Contador is megerősítette, hogy a spanyol GT-menő értesítést kapott a 2010-es Tour de France-on produkált, klenbuterolra pozitív doppingmintájáért megállapított szankcióról, ami egy év eltiltás.


Bár több helyen is tévesen megjelent, de ez még nem a hivatalos kihirdetése a büntetésnek, a háromszoros Tour-győztenek innentől kezdve 10 napja van arra, hogy amennyiben nem fogadja el az ítéletet, védelmével egyeztetve benyújtsa ellenvetéseit a spanyol szövetségnek.

A RFEC egy-két napon belül értékelhet még, majd február 9-én születik meg a hivatalos ítélet, amit már a nemzetközi szövetség vagy a doppingellenes világszervezet is fellebbezhet.

Amennyiben ezek után a spanyol szövetség nem tud hozni minden fél számára elfogadható döntést, az ügy a nemzetközi sport döntőbíróságon, Lausanne-ban folytatódhat tovább. Ha marad az egy év eltiltás, az 2010. augusztus 24-től datálódik majd, és egyben Contador harmadik Tour-győzelmének elvesztését is jelenti.

Reuters
Edzőtáborban Mallorcán - vajon versenyen felhúzza-e a Saxo-mezt valaha Contador?
Fotó: Reuters

Contador jelenleg Mallorcán edzőtáborozik a Saxo Bankkal. Csapatvezetőjével, Bjarne Riis-szel közösen pénteken tartanak sajtótájékoztatót az egyéves eltiltással kapcsolatban.

Alberto Contador doppingügyével kapcsolatos további hírek a Bringahíradó-főoldali ajánlóboxban!