Contador Vuelta-hegyen készült a Tourra

Szerző: shLétrehozva: 2010. június 27. 08:24
Véget ért Alberto Contador Tour-felkészülésének utolsó állomása, a madridi közös edzőtábor. Az egy hét során főleg a hosszú, kemény emelkedőkre koncentráltak az Asztana versenyzői, de Contador számára nem maradt ki az időfutam-tréning sem.


Az edzőtáborban Dani Navarro, Paolo Tiralongo, Benjamín Noval, David de la Fuente, Jesús Hernández és Óscar Pereiro társaságában készült a kétszeres Tour de France győztes, akik közül 5-en a Touron is segítői lesznek.

Több komoly hegy mellett Contador megmászta a Bola del Mundo 2247 méteres emelkedőjét is, amely a legmagasabb Madrid környékén. A 20%-os részeket tartalmazó hegy az idei Vuelta útvonalán is szerepel.

„Nagyon kemény emelkedő, nagyon meredek részei vannak, ahol speciális áttétel szükséges, fel kell tenni legalább a 36x28-at is.” – nyilatkozta róla a spanyol topfavorit, majd értékelte az edzőtábort: „Nagyon elégedett vagyok a munkával, amit a csapattársaimmal végeztünk, szeretném megköszönni nekik az együttműködést.”

Contador szerdán utazik csapatával Rotterdamba a Tour rajtjához, ahol megnézik az első országúti etapot, melyen a szél jelenti majd a legfőbb kihívást.

KAPCSOLÓDÓ CIKKÜNK
Meglepetés Contador Tour-csapatában!
Kihirdette 9-fős Tour keretét a címvédő, Alberto Contador csapata, a kazah Asztana, melyben meglepetésre nem szerepel 2006 győztese, a spanyol Oscar Pereiro. ...
Tovább a teljes cikkhez »