Contador: Nagyon nehéz volt ez a két év

Létrehozva: 2012. augusztus 8. 09:07
Alberto Contador a héten zajló WorldTour viadal, az Eneco Tour, vagy másnéven BeNeLux Körverseny karavánjában tért vissza a profi kerékpársport világába. Sajtótájékoztatón számolt be arról, hogyan teltek az elmúlt hónapok, miközben eltiltását töltötte.


A Vueltára készülő Contador az újságírók unszolására tett egy kis visszatekintést:

" Nagyon nehéz hat hónap volt, amire mindig is emlékezni fogok. Nem akartam befásulni, mindig változtattam az edzések helyszínét, volt amikor motiváltabb voltam, máskor kevésbé, de ugyanolyan fáradt vagyok, mint máskor az évnek ebben a szakában, mert sokat dolgoztam, hogy jó formában legyek. A teljes két év volt nehéz, mert mindent mondtak rám, átlépve minden határt. Szerencsére itt a családom és a barátaim. Nekik köszönhetően nem szorultam más segítségre, például pszichológusra, tőlük minden támogatást megkaptam. Továbbra is úgy tekintek a kerékpársportra, mint ami az életem része, de nem úgy, hogy csak ez az életem. Megtanított, hogy szembe tudjak nézni nehéz helyzetekkel, amikor óriási nyomás nehezedik rám."

A spanyol GT-menő a 2010-es Tour de France-on bukott meg klenbuterollal, de csak idén februárban tiltották el, s törölték eredményeit visszamenőleg a 2010-es, megnyert Tour de France-ig.