Contador lesújtva, a Movistar folytatja

Szerző: shLétrehozva: 2011. május 23. 19:21
A Movistar csapatának szakmai stábja ma délután összehívta a Giro d’Italián résztvevő versenyzőit, hogy társuk, Xavier Tondo Spanyolországban bekövetkezett tragikus halálát követően közös döntést hozzanak az olasz körversenyen való további részvételükkel kapcsolatosan.


A kerekesek egyöntetűen úgy döntöttek, hogy folytatják a viadalt. „Mélyen le vagyunk sújtva, de úgy döntöttünk, a legjobb, ha a kerékpár nyergében tisztelgünk Xavi emléke előtt, ő is így akarta volna.” – mondta Eusebio Unzué csapatvezető.

Az olasz körverseny holnapi szakasza egyperces néma csenddel veszi kezdetét, sajnos Wouter Weylandt tragédiája után idén már másodszor. A profi mezőny mély megdöbbenéssel fogadta a kiváló hegyimenő halálhírét, azóta rengetegen kifejezték részvétüket a Twitteren. Így tett a háromszoros Tour-győztes Alberto Contador is.

„Néha nehéz megérteni, mi miért történik az életben… Ciao Xavi… Mennyire igazságtalan az élet és mennyire nehéz megérteni mindazt, ami bizonyos helyzetekben történik. Még most sem hiszem el, hogy barátom, Xavi Tondo nincs többé. Teljes szívemből együtt érzek most családjával. Nem mindennapi ember volt, egy olyan kerékpáros, aki mindennél jobban imádta ezt a sportot, az országúti kerékpározást. Nyugodj békében, Xavi.” – hozta nyilvánosságra barátja elvesztésével kapcsolatos gondolatait Contador a Twitter-oldalán.

KAPCSOLÓDÓ CIKKÜNK
A garázsajtó ölte meg a profi bringást
Tragikus körülmények között elhunyt Xavi Tondo, a jelenlegi spanyol profi kerékpársort egyik meghatározó bringása. A Movistar kerekese iszonyú szerencsétlen balesetben veszítette életét, miután a garázsajtó ráesett, amikor...
Tovább a teljes cikkhez »