Contador kalandtúrája verseny előtt

Szerző: shLétrehozva: 2010. április 20. 07:56
A Tour címvédője, Alberto Contador sem úszta meg a hamufelhő miatti reptérzárak kellemetlen következményeit. Alig lépett le vasárnap délután a kasztíliai körverseny pódiumáról, a spanyol sztárra 1900 kilométeres autózás várt a belgiumi Liege városába, ahol vasárnap indul a belga klasszikuson.


A repüléshez szokott profi bringásoknak az Asztana csapatán belül megoszlott a véleményük a folytatásról, a francia határtól elméletileg vonatra szálltak volna, de Contador és Benjamin Noval az autót választotta.

Miközben a többi csapattárs, 2006 Tour-győztese, Pereiro, Stangelj és Jufre az eredeti terv szerint vasúton folytatta, Contadorék a franciaországi Poitiers-ben szálltak meg, és 7 óra alvás után tovább nyomták a pedált, igaz, ezúttal a gázt. Hétfőn,  3 óra körül, közel egynapos túra végén érkeztek meg Liege-be, ahol a délután hátralévő részében még egy laza átmozgató edzés következett a Liege-Bastogne-Liege klasszikus pályáján.

„Fárasztó utazás volt, de relatíve kényelmesen és gyorsan jöttük. Azért nem szálltunk végül fel a vonatra, mert iszonyú tömeg volt, a pénztáraknál nem is haladt előre a sor. A csapattársak így jártak.” – kommentálta a történteket Contador.