CET-bemutató nemzetközi sztárokkal

Szerző: SHLétrehozva: 2012. április 12. 16:28
Claudio Chiapuccinak és Dzsamulidin Abduzsaparovnak a jelenlétében tartották meg a gödöllői kastélyban a július 21-22.-én rendezendő Central European Tour sajtótájékoztatóját. A sportág két korábbi, nemzetközi nagyágyúja Magyarország egyetlen UCI kategóriás kerékpárversenyének népszerűsítésére érkezett.


A kétszeres Tour-második Chiapucci  - aki a három legnagyobb európai körversenyen a legjobb sprinternek járó trikót megszerezte - pályafutására visszaemlékezve elmondta: Induraint tekintette legnagyobb ellenfelének. A többnapos viadalokon összetettben hiába vezetett másodpercekkel, Indurain az időfutamban verhetetlen volt.

Dzsamolidin Abduzsaparov versenyzői pályafutása során több, mint 50 nagy versenyt nyert meg. Agresszív versenystílusa miatt „Taskenti terrorista” volt a beceneve. Másodszor jár Magyarországon. Tapasztalatait megosztva elmondta: Magyarországon sok embert lát biciklizni, de kevesen versenyeznek. Ez részben érthető is, ugyanis Lengyelországhoz és Romániához hasonlóan a magyar gazdaság is nehézségekkel küzd, ezért kevesebb pénz jut a kerékpársportra.

Az első napon a Miskolc GP keretében Szerencsről Miskolcra teker a mezőny, egy 155 kilométeres, dombos szakaszon. A második napon a Budapest GP-t rendezik, Isaszeg – Gödöllő útvonalon Budapestre, a pesti alsó rakpartra teker a mezőny, a Dráva utcánál lesz a befutó.  A két szakasz külön versenynek számít, külön díjazzák.

Az idei Central European Tour-on várhatóan 14 nemzet 25 klubja áll rajthoz, 12 kontinentális csapat is részt vesz a versenyen.