Célfotó döntött a Vueltán

Létrehozva: 2012. szeptember 6. 21:52
Célfotó döntött a Vuelta a Espana 18. szakaszán, miután a Team Sky ismét nagyszerű felvezetést mutatott be az utolsó kilométereken. Azonban a vonat végéről nagyon hiányzik a világbajnok Mark Cavendish, Ben Swift ugyanis ma sem tudta befejezni a britek munkáját.


Az Aguilar de Campoo és Valladolid közötti távon a nap szökevénycsoportját végig kontroll alatt tartotta a mezőny, és az utolsó 15 kilométeren már együtt haladt a peloton. A hajrára – ahogy eddig a sík szakaszokon általában – a Team Sky ragadta magához a kezdeményezést, óriási tempót diktálva.

Az utolsó 500 méterre szét is szakadt a mezőny eleje, csak a legjobb sprinterek maradtak ott. A már négy szakaszt nyerő John Degenkolb kicsit be lett zárva, így Ben Swift előtt az eddigi legjobb lehetőség nyílt a győzelemre, azonban az olasz Daniele Bennati, ha csak hajszállal is, de jobb volt az utolsó 200-on.

Meg kellett várni az ismétlést és a célfotót, de arról már egyértelműen kiderült ki ért át elsőként a célvonalon, még ha csak centikkel is. Az összetettben nem történt változás, Contador vezet Valverde előtt. (bikemag.hu)

Címkék: Vuelta a Espana