Cavendish szeme előtt a Tour és a Giro

Létrehozva: 2013. december 6. 11:49
Jövőre a Tour de France-ra és a Giro d'Italiára összpontosít Mark Cavendish, a jelenkor egyik legjobb kerékpáros sprintere.


 

A 2011-ben országúton világbajnok brit bringás a La Gazzetta dello Sport című lapnak elmondta: a 2014-es Tour első szakaszának befutója Harrogate-ben lesz, közel édesanyja lakóhelyéhez, és ezt az etapot már csak emiatt is szeretné megnyerni, így aztán brit földön egy hazai versenyző viselhetné a sárga trikót. Úgy érzi, a viadalon akár öt-hat szakaszon is diadalmaskodhat.

A másik fő versenye a Giro lesz, mert ott - ahogy ő fogalmazott - mindig jó lehetőségek nyílnak a sprintereknek. Az olasz újságnak ugyanakkor elpanaszolta, hogy a hagyományos szezonnyitó, a Milánó-San Remo futam - amelyet 2009-ben megnyert - már nem érdekli, mert a szervezők a befutótól 20 kilométerre egy komoly emelkedőt beiktattak, és így már nem fekszik neki az útvonal.

A 28 éves Mark Cavendish - aki pályán kétszeres világbajnok - az egyike annak az öt kerékpárosnak, aki pontversenyt tudott nyerni a Touron (2011), a Girón (2013) és a Vuelta a Espanán (2010) is. A francia körversenyen 25, az olaszon 15, a spanyolon pedig három szakaszgyőzelem fűződik a nevéhez.

Címkék: mark_cavendish