Cavendish: "nem lehetett más eredmény"

Szerző: shLétrehozva: 2011. szeptember 25. 18:06
A húsz Tour de France szakaszgyőzelmet számláló, s még mindig csak 25 éves brit sprinterkirály, Mark Cavendish ma felért a csúcsra, megnyerve a világbajnokság elit férfi mezőnyversenyét, megszerezte a szivárványszínű trikót. Győzelméről így nyilatkozott:


„Nyernem kellett, nem születhetett más eredmény azok után, ahogy a srácok dolgoztak, nagyon büszke vagyok rájuk. Nyolc emberünk volt, a világ nyolc legjobb embere. Hihetetlen. A rajttól kezdve a célig kontrolláltuk a versenyt, végül nyertünk. Nem hiszem el.

Egy három éves projekt volt ez számunkra. Amióta kihirdették a világbajnokság útvonalát, erre készültünk. Nem csak én, hanem az összes srác remekül versenyzett ma, remekül sikerült összeállítani a csapatot. A világbajnoki cím nagyon különleges dolog, és nagyon büszke vagyok, hogy jövőre a szivárványszínű trikóban versenyezhetek.

Úgy gondolom, meg tudjuk csinálni a duplázást, és jövőre Londonban, az olimpián is győzni tudunk majd.”

KAPCSOLÓDÓ CIKKÜNK
A sprinterkirály a világbajnok! - videó
Akik látták, nem fogják elfelejteni azt a feszültséget, ami a kerékpáros világbajnokság elit férfi mezőnyversenyének utolsó két kilométerét jellemezte, melynek végén Mark Cavendish feltette a pontot az i-re a brit csapat...
Tovább a teljes cikkhez »

KAPCSOLÓDÓ CIKKÜNK
Országúti világbajnokság - éremtáblázat
Óriási versenyt láthattak a kerékpársport rajongói a koppenhágai országúti világbajnokság záróakkordjaként az elit férfi mezőnyversenyen, ami a brit sprinterkirály, Mark Cavendish győzelmével ért véget. ezzel a britek az...
Tovább a teljes cikkhez »