Boksz, kizárás, Cavendish harmadszor!

Szerző: shLétrehozva: 2010. július 15. 17:55
VIDEÓ! Karrierje 13. Tour-szakaszgyőzelmét szerezte Mark Cavendish a francia kerékpáros körverseny 11. etapján (Sisteron - Bourg-les-Valence, 185 kilométer). A brit sprinterklasszis úgy fogalmazott, kibokszolták neki a sikert, méterekkel verte a mezőnyt!


Harmadszor ünnepelhet az idei viadalon, összesen tizenharmadszor, amivel megelőzte mentorát, a német Erik Zabelt, aki 12 sikert jegyez. A Columbia sprintere ezzel az elmúlt 2 évtized legeredményesebb sprintere a Touron.

A befutó után azonban óriási veszteség érte a Columbia csapatát, ugyanis Cavendish felvezető emberét, Mark Renshaw-t sportszerűtlenségért kizárta a Tour de France-ról a versenybíróság, amiért háromszor is megfejelte Farrart, amajd bezárta a hajrában.

Reuters
Drága győzelem volt...
Fotó: Reuters

A szervezők gátat akarnak szabni a sportszerűtlenségnek a Touron, Hunter és Fulgsang csetepatéja Arenberg szakaszán, majd Barredo és Rui Costa verekedése után betelt a pohár.

Alessandro Petacchi 2. helyével átvette a hajrákon legtöbb pontot gyűjtő bringásnak járó zöld trikót Thor Hushovdtól, előnye 4 pont a norvéggal szemben. Az összetett állás nem változott.

KAPCSOLÓDÓ CIKKÜNK
A botrányos sprint részletes értékelése
Egy újabb ügy a Tour de France-on, ami megosztja majd a versenyzőket, szurkolókat: Mark Renshaw „ámokfutása” a 11. etapon, amivel szakaszgyőzelemhez segítette Cavendisht, azonban őt magát kizárással jutalmazta a zsűri. Az alábbi...
Tovább a teljes cikkhez »

AZ ÉLŐ KÖZVETÍTÉS
A 11. SZAKASZ EREDMÉNYE:
1. CAVENDISH Mark TEAM HTC – COLUMBIA 4h 42’29””
2. PETACCHI Alessandro LAMPRE-FARNESE VINI a.i
3. FARRAR Tyler GARMIN – TRANSITIONS  
4. ROJAS Jose Joaquin CAISSE D'EPARGNE  
5. MCEWEN Robbie TEAM KATUSHA  
6. ARASHIRO Yukiya BBOX BOUYGUES TELECOM  
7. HUSHOVD Thor CERVELO TEST TEAM  
8. MONDORY Lloyd AG2R LA MONDIALE  
9. ROELANDTS Jurgen OMEGA PHARMA-LOTTO  
10. CIOLEK Gerald TEAM MILRAM  
AZ ÖSSZETETT ÁLLÁS:
1. SCHLECK Andy TEAM SAXO BANK 53h 43' 25"
2. CONTADOR Alberto ASTANA +00' 41"
3. SANCHEZ Samuel EUSKALTEL - EUSKADI +02' 45"
4. MENCHOV Denis RABOBANK +02' 58"
5. VAN DEN BROECK Jurgen OMEGA PHARMA - LOTTO +03' 31"
6. LEIPHEIMER Levi TEAM RADIOSHACK +03' 59"
7. GESINK Robert RABOBANK +04' 22"
8. SANCHEZ Luis-Leon CAISSE D’EPARGNE +04' 41"
9. RODRIGUEZ OLIVER Joaquin KATUSHA TEAM +05' 08"
10. BASSO Ivan LIQUIGAS-DOIMO +05' 09"
17:55. Búcsúzunk olvasóinktól, pénteken ismét jelentkezünk!
17:43. Voigt, Fedrigo vezetésével jön be egy gruppetto.
17:40. Hatalmas sprint, Renshaw fejjel tologatta Deant, aztán kibújt Cav, mintha ágyúból lőtték volna ki! VIDEÓ!

17:36. CAVENDISH, PETACCHI, FARRAR! Rojas negyedik, McEwen ötödik.
17:36. Cav a 4. helyen, Hushovdot lezárták. Jön Farrar.
17:32. Öt kilométer, Petacchi készül valamire. A Garmin (Farrar) és a Sky (Boasson Hagen) is elöl. Nyílegyenes lesz az utolsó ezer méter.
17:29. Nyolc kilométer még, Chavanel és Popovic akciózik egy kicsit.
17:25. Hushovd, Cav és Petacchi máris elöl, félelmetes iramot diktál a Saxo. Van egy kis oldalszél.
17:20. Jó a tempó, asztanások szakadnak le a mezőny végéről.
17:15. Pillanatok múlva felfalja a triót a peloton. Megtörtént. Térjünk csak vissza Cavendishre! Sorozatban harmadszor lehet háromszoros szakaszgyőztes a Touron, ez nem kisebb neveknek, mint Merckxnek illetve Hinaultnak sikerült korábban.
17:10. Mathieu Perget (Caisse d'Epargne) és Pierre Rolland (Bbox Bouygues Telecom) támadást indított a főmezőnyből. Végre valami! Úgy tűnik, ez megpecsételi a három szökevény sorsát.
17:00. Emberemlékezet óta nem volt olyan lassú szakasz, mint a tegnapi, ma sem iparkodnak, állítólag negyedórával lassabban haladnak, mint a legrosszabb forgatókönyv jósolta... Negyven kilométer km/h alatt az átlag.

16:50. Anthony Geslin (Française des Jeux), Stephane Auge (Cofidis ) és Jose Benitez (Footon) rögtön az elején meglógott, négy perc is volt a fórjuk, de a harmadik kategóriás Col de Cabre (a szakasz egyetlen valamirevaló emelkedője) után egy percre olvadt az előny. A sprinterek napja lesz, Mark Cavendish nagyon fogadkozik. Ha megszerezné pályafutása 13. szakaszgyőzelmét, ő lenne az elmúlt két évtized legsikeresebb sprintere a Touron! Tyler Farrar, Thor Hushovd (zöld trikó) és Alessandro Petacchi a legfőbb kihívói.