Az UCI-elnök, McQuaid hazánkba látogat

Szerző: shLétrehozva: 2011. március 12. 17:18
Az Európai Kerékpáros Szövetség (UEC) 21. éves közgyűlésen a hazai kerékpársportot Törzsök Zsolt MKSZSZ elnök (szavazati joggal az MKSZ képviseletében), Kovalóczy Áron alelnök és Sutkó Mihály MKSZSZ felügyelő bizottság tagja, a Central-European Tour szervezője képviselték (a képen a magyar küldöttség Pat McQuad-del, az UCI elnökével látható). A közgyűlést a hegyek között elterülő szlovén kisvárosban Zrecében tartották.


A magyar delegáció tagjai eszmét cseréltek a sportág fejlődésének lehetőségeiről és a gazdasági világválságnak regionálisan a kerékpársportra gyakorolt hatásairól a többi szövetség képviselőivel, akik igen nagy számban – 41-en képviselték az „öreg kontinens” kerékpársportját.

41 ország képviselői vettek részt a közgyűlésen

Wojciech WALKIEWICZ az Európai Kerékpáros Szövetség elnöke közbenjárására, és Sutkó Mihály meghívására áprilisban villámlátogatást tesz Magyarországon az UCI elnöke, aki a júliusi a Central-European Tour nemzetközi kerékpáros verseny-sorozat országos sajtótájékoztatójára érkezik majd hazánkba. Ritka alkalom az ilyen, ugyanis a magyar kerékpársport fennállásának 117 éve alatt háromszor járt nálunk a sportág legfelsőbb nemzetközi szervezetének elnöke:

1928-ban Dr Kirchnoff Ferenc, a magyar szövetség elnöke hívta meg Leon Bretont az UCI elnökét a budapesti VB alkalmából, 1970-ben Szabó István főtitkár közbenjárására az olasz Adriano Rodoni volt itt a budapesti nemzetközi bíróképzőn, és az utódja a spanyol Louis Puig is itt volt akkor. 1995-ben Sipos János hívta meg Hein Verbruggent aki 2 napig volt Pesten és akkor kaptuk Bodrogi Lacinak a szabad kártyát az olimpiára, Atlantába, Aján Tamással és Schillerwein Istvánnal tárgyaltunk vele.


Pat McQuaid az UCI elnöke hazánkba látogat

A magyar fél tárgyalt a Katyusa elnökével, az 1999 évi Világkupa összetett győztesével Andrej TSCHMIL-lel is, aki nem zárkózott el az elől, hogy a Katyusa U21 vagy U23 sorai közül, valamelyik induljon a Central-European Touron.

Kovalóczy Áron, Törzsök Zsolt, Sutkó Mihály, Andrej Tschmil, Alexandr Barciuc (Katyusa kisinyovi központjának igazgatója)

Az UCI elnökség korábban megüresedett két helyét a 37 éves fiatal francia elnök David LAPPARTIENT és az orosz elnök Igor MAKAROV a Katyusa csapatának tulajdonosa tölti be a későbbiek során.

Sok régi magyar kerékpárosnak ismerősen csenghet Alexander GUSZETNYIKOV neve is, az 1970-es évek Béke versenyeinek csillaga, az orosz válogatott csapat korábbi kapitánya, aki Sutkó Mihály kérésére régi „ellenfelének” SIPOS Jánosnak dedikálta a tavalyi Central-European Tour képes összefoglalóját.

Címkék: kerékpár