Átigazolási helyzetkép a WorldTourban

Szerző: BHLétrehozva: 2011. október 22. 11:09
Hivatalossá vált, hogy a háromszoros országúti világbajnok, Oscar Freire az orosz Katyusa csapatába igazol 2012-re a Rabobankból, s gyakorlatilag ezzel egy időben jelentették be, hogy az orosz Vlagyimir Karpec elhagyja hazája csapatát, és jövőre visszatér a Movistarba.


Abba a Movistarba, melyet eltiltása leteltével az egyik legnagyobb spanyol bringás sztár, Alejandro Valverde is erősít majd, nem is beszélve az olasz bajnok Giovanni Viscontiról. Szintén friss hír, hogy Euzebio Unzué gárdájával az olasz veterán Marzio Bruseghin is hosszabbított.

Jelenleg az átigazolási piacon a legaktuálisabb kérdés persze az, hogy mi lesz a Geox kivonulását követően Mauro Gianetti csapatában szabadon igazolható státuszba került versenyzőkkel, például a Vuelta-győztes Juan Jose Cobóval vagy a Giro- és Vuelta-győztes Gyenyisz Mencsovval.

Mencsov már lenyilatkozta, hogy több csapattal is tárgyal, de részletekről még nem beszélt. A háromszoros Tour-győztes Alberto Contador a hírek szerint megpendítette a Saxo Bank csapatfőnökének, Bjarne Riis-nek, hogy szüksége lenne még erős segítőkre a hegyekben, amire a dán sajtónyilatkozatban azt válaszolta, hogy nem tervez komoly erősítést a Saxo Bankban, sőt, konkrétan Cobo és Mencsov nevét is említett, miszerint nem fogja leigazolni őket.

Nagy nyugalom honol az olasz Liquigas háza táján, ahol bejelentették, hogy a legnagyobb sztárok maradnak, és kihirdették a nagyjából végleges 2012-es keretet. Érdekesség, hogy a nagy körversenyek útvonalának kihirdetése után a csapat a sikeresebb Ivan Bassót kívánja indítani a Girón, hogy harmadik sikeréért küzdjön, a fiatal Vincenzo Nibalit pedig a Touron. Az elképzelésben van ráció, hiszen a francia körverseny útvonala a sok időfutammal sokkal inkább kedvez Nibalinak, Basso pedig  a Giro után nagyon erős segítő lehet még a Touron.

KAPCSOLÓDÓ CIKKÜNK
A Kerékpáros Kvóciens: minden átigazolás
Az átigazolási időszak „hajrájában” tartunk a profi kerékpározást illetően, naponta több közlemény érkezik a csapatoktól, rendre jelennek meg a több vagy kevesebb alapot nélkülöző hírek is transzferekről a nemzetközi...
Tovább a teljes cikkhez »