Armstrongot újra doppingüggyel zaklatják

Szerző: shLétrehozva: 2011. január 19. 10:08
Az amerikai Sport Illustrated új tényfeltáró cikket közölt a hétszeres Tour-győztes Lance Armstronggal kapcsolatban, akinek a neve az utóbbi hónapokban rendszeresen felbukkan korábbi csapata, a U.S. Postal ellen doppingügyben folytatott szövetségi nyomozással kapcsolatban.


Az új fejlemény, hogy kiderítették, Armstrong használhatta a Baxter Healthcare cég egyik elsősegélynyújtáskor alkalmazható vérkészítményét, ami egyébként szigorú klinikai ellenőrzésekhez kötött.

Újra felbukkan Armstrong ex-csapattársa, Stephen Swart neve is, aki korábban állította, hogy a texasi a 90-es években rendszeresen használt EPO-készítményeket. Természetesen az éppen a Tour Down Under-ön versenyző amerikai és szóvivője cáfolják az értesüléseket, melyeket jól sikerült időzíteni, amikor Armstrong éppen a reflektorfényben van valószínűleg élete utolsó WorldTour viadalán.

Természetesen az ausztráliai versenyen az újságírók a cikk kapcsán zaklatták az „öreget”, aki nem kívánt sokat foglalkozni az írással, először ennyit mondott: „Nincs mit mondanom.” Majd a további kérdések után kicsit dühösen kifakadt egy újságíróra a TDU helyszínén: „Maga tényleg ennyire hülye? Mit nem értenek azon, hogy nem kommentálom ezt az egészet?” Később, megnyugodva is így nyilatkozott reakciójával kapcsolatban: „Semmit nem bánok, semmilyen szinten.