Armstrongot egy pár cipővel búcsúztatták

Szerző: shLétrehozva: 2011. január 23. 22:54
Nem csak akkor veszem majd fel, amikor legközelebb eljövök, hanem lehet, hogy már ma este! – köszönte meg a hétszeres Tour-győztes Lance Armstrong a Mike Rann-tól, Dél-Ausztrália elnökétől kapott R. M. Williams cipőt, utolsó nemzetközi profi versenyén.


A Radio Shack 39 éves versenyzője – a sportág aktív legendája – az új profi kerékpáros versenyrendszer, a WorldTour első eseményén, a Tour Down Under körversenyen a 67. helyen végzett. A viadal után így búcsúzott Ausztráliától:

„Köszönet ezért a néhány nagyszerű évért, nem csak magam miatt, hanem az egész mezőny nevében. Nézzék ezt a tömeget itt ma! Csodálatos. Elindulni innen és megérkezni ebbe a városba, körbemenni Dél-Ausztrálián keresztül, ahol végig királyként fogadnak minket. Ez igazi élmény volt, és gratulálok mindnyájatoknak, hogy ilyen hihetetlen eseményt hoztatok létre.

Már mondtam néhányszor a héten, hogy mi körbeutaztuk már a világot, és a legtöbb helyen ilyen tömeget és légkört, mint itt. Azt hiszem, ez csak a Tourhoz, a Giróhoz és a legnagyobb versenyekhez hasonlítható. Tudnotok kell, hogy megcsináltátok. A kormány segített a támogatásban és a tervezésben, de ha az emberek nem álltak volna oda, hogy bíztassák a sportolókat, nézzék a szponzorokat és a versenyt, mindez nem így történt volna. Tehát mindnyájan köszönünk nektek mindent.  Köszönjük, hogy itt vagytok és köszönjük, hogy szeretitek a kerékpározást.”

KAPCSOLÓDÓ CIKKÜNK
TDU: Az égiek döntöttek a végén! - videó
A rövid, 90 kilométeres zárószakaszon a Team Sky megismételte tavalyi bravúrját, kettős győzelmet szerezve Ben Swift és Greg Henderson révén Adelaide-ben, s így az összetettet is eldöntötték....
Tovább a teljes cikkhez »