Armstrong jelenléte eurótízmilliókat ért

Szerző: shLétrehozva: 2010. december 15. 16:19
Gazdasági jelentések szerint a Tour de France szervezőirodája, az ASO jócskán profitált a hétszeres Tour-győztes Lance Armstrong visszatéréséből, ahogyan gyakorlatilag mindenki, aki valahogy a profi kerékpársporthoz kapcsolódik.


A számok tükrében a texasi jelenléte 2009-ben plusz 32 millió dollár forgalomnövekedést hozott a konyhára, és Contadorral vívott csatája jó hatással volt a verseny más szponzorainak, például a Skodának, valamint a francia Orange telekommunikációs társaságnak az eladásaira, valamint a televíziós közvetítések nézettsége is 10%-kal emelkedett.

Az ASO összbevétele tükrében is elég komoly a fenti adat, ugyanis a szervezőiroda egyéb versenyeit (Dakar, Párisz Maraton, French Golf Open és egyéb kerékpárversenyek) tekintve a teljes forgalom 145,2 millió dollár volt, a nettó bevétel 1,2%-kal emelkedett, 31, 8 euróra.

Hamarosan kiderül az is, hogy a 2010-es évben mennyire mutatkozik majd meg Armstrong jelenléte az ASO számláján, valószínűleg üzletileg nagyobb siker lesz, mint az amerikai versenyen elért helyezése szempontjából.