Armstrong csak visszaadta olimpiai érmét

Szerző: MTILétrehozva: 2013. szeptember 13. 09:37
Visszaküldte olimpiai bronzérmét a hétszeres Tour de France-győztes, de doppingügyei miatt sikereitől hivatalosan megfosztott Lance Armstrong.


 

A 41 éves amerikai kerékpáros csütörtökön twitter-oldalán jelentette be, hogy visszajuttatta az Egyesült Államok Olimpiai Bizottságának a 2000-es sydneyi játékokon az egyéni időfutamban szerzett medálját.

Az már korábban eldőlt, hogy Lance Armstrong bronzérmét nem osztják ki, így az eredetileg negyedik helyen zárt spanyol Abraham Olano nem lesz harmadik helyezett, mivel neki is volt doppingvétsége.

Az amerikai kerékpáros hosszú tagadás után januárban vallotta be, hogy éveken keresztült tiltott szerekkel élt. Örökös eltiltással sújtották, és többek között megfosztották hét Tour de France-elsőségétől.

KAPCSOLÓDÓ CIKKÜNK
Armstrong nem adja az olimpiai érmét
A Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) még mindig nem kapta vissza a doppingvétség miatt örökre eltiltott amerikai kerékpárostól, Lance Armstrongtól a 2000-es sydneyi játékokon szerzett bronzérmét....
Tovább a teljes cikkhez »

KAPCSOLÓDÓ CIKKÜNK
Armstrong: Csak doppinggal lehet győzni
A doppingolás miatt örökre eltiltott és hét Tour de France-elsőségétől megfosztott Lance Armstrong szerint lehetetlen tiltott szer nélkül nyerni a francia kerékpáros körversenyen. ...
Tovább a teljes cikkhez »

Címkék: Lance Armstrong