Andy Schleck fogára fogja a szezonzárást

Szerző: BHLétrehozva: 2011. október 10. 09:05
A Tour de France ezüstérmese, Andy Schleck nem hívta fel magára a figyelmet a francia körverseny óta, eltűnt kissé a fókuszból. A luxemburgi a francia Cyclism’Actu-nak nyilatkozott:


„Minden rendben, nem kell aggódni. Igaz, hogy nem voltam valami jó formában az utóbbi hónapokban, de végül is sikerült megoldani az egészségügyi problémáim. Már a Tour de France utolsó hetében fogfájással küzdöttem, nemrég azonban eltávolították a bölcsességfogaim, összesen hármat, ezzel véget is ért számomra a szezon.”

A 26 éves luxemburgi tudja, miben kell fejlődnie, idén a kronón veszített az ausztrál Evans-szel szemben: „Az időfutammal kapcsolatos munkákat már elkezdtük. Őszintén szólva, a grenoblei kronó előtt én tényleg azt hittem, megnyerhetem a Tourt, majdnem egy perc előnyöm volt Evans ellenében, de ő egyszerűen erősebb volt. Tudom, hogy vannak hiányosságaim időfutamban. Erősödnöm kell hozzá, amin már dolgozunk. Továbbá a kerékpáron elfoglalt pozíciómon is van mit javítani. Konditermi munkát és szélcsatornás kísérleteket tervezünk, nem veszítetem el még egyszer a Tourt a kronó miatt.”

A Tour háromszoros ezüstérmese az új csapatvezetővel (Radio Shack-Nissan-Trek), Johan Bruyneellel kapcsolatban érdekes kijelentést tett: „Lance Armstrong hétszer nyerte meg a Tourt és ő Bruyneellel vagy nélküle is megnyerte volna. Én is tudom ki vagyok és mire vagyok képes. Nem fogok változtatni a kijárt utamon egyik vagy másik csapatvezető miatt. Jövőre iszonyú erős csapatunk lesz, eredményesek lehetünk Cancellara, Fuglsang és a többiek révén a klasszikusokon, Frank és én pedig a Tourra készülünk. Nem fognak minket szem elől téveszteni, azt elmondhatom.”

KAPCSOLÓDÓ CIKKÜNK
Andy: "nem vagyok vesztese a Tournak"
A Schleck testvérpár fiatalabb és sikeresebb tagja, Andy, harmadszor lett második a Tour de France-on, hajszálon múlt, hogy nem sikerült kihasználnia a címvédő, AlbertoContador gyengélkedését…...
Tovább a teljes cikkhez »