Alberto nem szolgált rá a megbélyegzésre

Szerző: shLétrehozva: 2010. július 20. 20:44
Az összetett esélyesek között ma nem került sor csörtére, de nyilatkozataikból kiderül, legalább megbékéltek a tegnapi vitatott esettel, amikor Contador nem vett tudomást Schleck géphibájáról, és átvehette a sárga trikót a 15. szakaszon megszerzett időelőnynek köszönhetően.


Alberto Contador úgy érzi, megtett mindent, hogy lehűtse a kedélyeket, videónyilatkozatban elnézést kért, ma pedig személyesen is tisztázta Andyval a dolgot:

"Tegnap este feltettem egy videót, mert kényelmetlen ez a helyzet. Ma beszéltünk Andyval, mert tisztázni akartam a dolgot. Mindig jóban voltunk, és nem akartam megbántani azzal, ami tegnap történt. Tisztáztuk a dolgot egymás közt, és úgy gondolom, továbbra is olyan jó viszonyban maradunk, mint eddig."

Részlet a videóüzenetből:
"…Amikor támadtam,  Andynak volt egy géphibája, az utolsó emelkedőn. A verseny teljesen elszabadult, jó… talán tévedtem, sajnálom. Ezekben a pillanatokban az egyetlen, amire gondolsz, hogy a lehető leggyorsabban hajts. Abban az értelemben el vagyok keseredve, hogy a fair play, a tiszta játék számomra nagyon-nagyon fontos, ugyanúgy, ahogy a Spa-i szakaszon is az volt, ahol Andy és Frank is leszakadtak a mezőnyről…"

"A mai szakasszal kapcsolatban tisztán láttam, mi tröténhet. Elsősorban együtt akartam tartani a csapatot, szükséges volt, hogy tartsuk a távolságot az utolsó hegyig, utána pedig tudtam, hogy más csapatok is előremennek. És ez történt." - értékelte a szakaszon történteket is Contador.

Reuters
  Fotó: Reuters

Andy Schleck szakasz utáni reakciójából is úgy tűnik, nincs harag:

"Az volt a tervünk, hogy ha elöl megy egy szökevénycsoport két-három perccel, akkor támadtam volna talán az Aubisque-en és meglátjuk, mi sül ki belőle. De a szökevények már túl messze voltak, így nem volt értelme ma próbálkozni, mert nem lett volna sikeres. Sajnálom, hogy Jens bukott ma, de végül úgy hallottam, hogy rendben van.

Még mindig motivált vagyok, de nem úgy, mintha revansot akarnék. Én csak meg akarom nyerni a Tourt – ez a célom – és tudom, hogy egy esélyem maradt, a Tourmalet, csütörtökön. Azt hiszem, meg tudom csinálni. Remélem, hogy meg tudom csinálni.

Nem láttam Alberto elnézéskérő üzenetét, de odajött ma hozzám, és személyesen elnézést kért, amit nagyra értékeltem. Tudja, hogy hibázott tegnap, nem kellett volna azt csinálnia, tudja ezt, és ez nekem elég most. Ez az ügy lezárult, és az emberek is felejtsék el, lépjenek tovább, senki nem szolgált rá, hogy megbélyegezzék.”

KAPCSOLÓDÓ CIKKÜNK
Armstrongnak a szakaszsiker sem jött be
Pierrick Fedrigo nyerte Sandy Casar előtt a Tour de France 16. szakaszát, egy szökevénycsoport élén, melyben Lance Armstrong is benne volt....
Tovább a teljes cikkhez »