A világbajnok megverte a Tour-menőket

Szerző: shLétrehozva: 2009. június 10. 20:03
A Dauphiné Liberé hosszú egyenkénti időfutamára került ma sor Valence környékén, 42,4 kilométeres távon. A szám világbajnok specialistája, a német Bert Grabsch alaposan megleckéztette a Tour de France-ra készülő körversenymenőket, egyedül az ausztrál Cadel Evans tudott vele partiban lenni, de a tavalyi Tour második helyezettje is 7 másodpercet kapott a Columbia versenyzőjétől. Evans-nek mindenesetre az összetettben vezetőnek járó sárga trikót jelentette elért ideje. Bodrogi László úgy tűnik egyre jobban magára talál, ugyanis a rendkívül erős mezőnyben a 17. helyet szerezte meg és összetettben a 24. helyre jött fel.


A címvédő Alejandro Valverde a 12. helyen zárt és a következőképpen értékelte a szakaszt:

"Figyelembe véve az időfutam jellegét, amely semmiben nem hasonlított a tavalyi pályára, ahol nyertem, úgy gondolom, nagyon jó eredménnyel zártam. Ez a 42 kilométeres pálya abszolút az időfutam-specialistáknak kedvezett, hosszú 3-4 kilométeres egyenesekkel, sok széllel. Volt egy kisebb emelkedő a táv felénél, de nagyon rövid volt, nem osztott, nem szorzott.

Reggel, miután megnéztem a pályát, nem láttam túl optimistán az esélyeimet, és azt gondoltam, mindenek előtt egy teszt előtt állok, mire lehetek képes. Miután beértem a célba és láttam, hogy csak 1 :38 percet veszítettem Grabsch-sal szemben, kevesebb mint egy percet Contadorral és másfél percet Evans-szel szemben, nagyon elégedett voltam.

Őszintén szólva azt vártam, hogy több időt veszítek, sőt még arra is gondoltam, hogy Alberto, aki mindig jó a kronókon, és két perccel indult mögülem, hátbaver majd.
De amikor hátranéztem, hogy jön-e, a főnök csak üvöltött a kísérőkocsiból, hogy előre nézzek, nagyon jól megyek – megnőtt az önbizalmam. Ugyanolyan jó érzéssel tölt el ez az eredmény, mint az első napi teljesítményem és nagyon motivál a következő szakaszokra.

Holnap vár ránk az első hegyi szakasz, egy nagyon különleges befutóval a Mont Ventoux-n. Természetes, hogy egy olyan fárasztó időfutam után, mint a mai, történhetnek meglepetések. Nekem nagyon rossz tapasztalataim vannak ezzel a heggyel kapcsolatban, két éve 42 percet veszítettem itt. Biztos, hogy holnap jobb leszek!!!

Nem lesz egyszerű, de egyértelmű, hogy mindent beleadok majd és megpróbálok nyerni. A mai kronó nem sokat változtatott az összetett esélyeken, Evans, Contador és én még mindig favoritok vagyunk. A hátralévő szakaszok kedveznek nekem és remélem sikerül megismételni a tavalyi sikerem."


 

A SZAKASZ EREDMÉNYE:
1. Bert Grabsch német Columbia-Highroad 51:26
2. Cadel Evans ausztrál Silence-Lotto 0:07
3. David Millar brit Garmin-Slipstream 0:39
4. Frantisek Rabon cseh Columbia-Highroad 0:40
5. Alberto Contador spanyol Asztana 0:52
6. Koos Moerenhout holland Rabobank 1:19
...
17. Bodrogi László
Katyusa 2:08
AZ ÖSSZETETT ÁLLÁS:
1. Cadel Evans ausztrál Silence - Lotto 11:16:19
2. Alberto Contador spanyol Asztana 0:45
3. Bert Grabsch német Team Columbia - High Road 0:48
4. Frantisek Rabon cseh Team Columbia - High Road 1:07
5. David Millar brit Garmin - Slipstream 1:09
6. Stef Clement holland Rabobank 1:33
...
24. Bodrogi László   Katyusa 3:09