A Tour "extra pihenőnapjának" értékelése

Szerző: shLétrehozva: 2010. július 14. 20:39
A 10. szakasz hozta a Tour de France eddigi leglassabb tempóját, ami nézői szemmel igencsak unalmas versenyt hozott, de lássuk, hogyan élték meg ezt a versenyzők:


Andy Schleck, első sárgában töltött napja után: Könnyű napunk volt, bár az elején gyorsan mentünk. Aztán volt egy szökés, úgyhogy könnyedre vettük a figurát hátul. Volt egy kis pofaszél, tehát a csapatnak dolgozni kellett valamennyire, de nem volt semmi izgalom. Volt időm, hogy élvezhessem az első napomat sárgában.

Sergio Paulinho, a szakaszgyőztes: Szoros sprint volt, de a legfontosabb a győzelem, jelen pillanatban ez nekem és a csapatnak is nagyon fontos. Remélem a következő napokban sikerül még nyernünk. A csapatunk egy céllal indult, ami az összetett verseny, de a csapatverseny is fontos, amiben a Caisse D’Epargne, az Asztana és a Rabobank a fő ellenfelek, és ezért mentem a szökéssel, mert a Caisse-ból is volt ott ember.

Samuel Sanchez, aki már tegnap arra panaszkodott, hogy túlságosan kihajtotta magát, ami lehet, hogy még megbosszulja magát: Számomra fontosabb ez a győzelem, mint az olimpiai ezüstöm. Ez a világ legnagyobb versenye, és szakaszt nyerni a Touron a csúcs, amit elérhet egy kerékpáros. A szakasz nagyon nehéz volt az iszonyú meleg és a pofaszél miatt. Közel negyven fok volt a hőmérséklet, ami a biciklin még több. A tegnapi menet nagyon kemény volt, nagyon elkészültem az erőmmel. Ez a Tour de France, nincsenek könnyű napok.

KAPCSOLÓDÓ CIKKÜNK
Paulinho nyerte a legunalmasabb etapot
A portugál Sergio Paulinho nyerte a fehérorosz Vaszilij Kirijenka előtt a 93. Tour de France eddigi legunalmasabb szakaszát, mely során a főmezőny szabadnapot vett ki....
Tovább a teljes cikkhez »