A szupersprinter búcsúja mentorától

Szerző: shLétrehozva: 2009. szeptember 8. 14:30
Mark Cavendish Amerikában versenyez, és tegnap a papírformának megfelelően meg is nyerte a kiemelt kategóriás Tour of Missouri első szakaszát, szokás szerint a veterán George Hincapie segítségével. Big George a verseny előtt hivatalos sajtótájékoztatón is bejelentette, hogy távozik a Columbiától a BMC csapatába. A brit szupersprinternek és a háromszoros amerikai bajnoknak ez az utolsó versenye együtt, érzékeny nyilatkozata a Cyclingnews portálon olvasható:


"Őszintén szólva nehéz erről beszélni, akkor is elérzékenyültem, amikor George a sajtótájékoztatón beszélt. George alapvetően benne volt a sikereimben, hatással volt a pályafutásomra, és nagyon szomorú vagyok, hogy nem versenyzünk együtt tovább. Olyan volt nekem, mint a bátyám, nagyon jóban lettünk az utóbbi években. Ő annyira nagyon-nagyon fontos része a csapatnak, olyan mint egy nagypapa, mindenkire odafigyelt, énrám is.

Lehet, hogy versenyzünk még együtt, nem egy csapatban, de mindig is nagyon jó barátok maradunk. Méltóképpen fejezte be a szezont. A kerékpársportban George tökéletes úriember. Én először a 2007-es Touron beszéltem vele. Kis, dagadt, új fiú voltam a mezőnyben, ott volt apám is, és George odajött beszélgetni. Mondta, hogy a következő szezonban együtt fogunk bringázni.

Már akkor tudtam, hogy különleges ember, nagyon büszke vagyok, hogy a csapattársa lehettem, és még büszkébb, hogy a barátomnak nevezhetem. Amikor tizenéves voltam, George a US Postal színeiben versenyzett, és számomra az, hogy együtt bringázhattam azzal, akire már fiatalon felnéztem, nagyon nagy dolog, az pedig, hogy barátság is szövődött köztünk, olyan, amiről egy fiatal versenyző csak álmodhat. Nagyon szerencsés vagyok, hogy velem ez megtörtént."