A krossz-világbajnok bukta a sorozatokat

Szerző: shLétrehozva: 2010. december 3. 10:22
A cseh Zdenek Stybar térdsérülése, ami már egy hónapja zavarja a szezon első 10 versenyét uraló világbajnokot a versenyzésben, makacsnak bizonyult.


A legfrissebb orvosi vizsgálatok 24 éves versenyzőnek karácsonyig mindenképpen pihenőpályára kell állnia. Stybar nyilatkozatából is kiderül, hogy nem volt célravezető az eredménykényszer alatti erőltetés, a sérült lábbal nem lett volna szabad versenyezni, mert csak akkumulálódott a probléma.

„Ki kell lépnem az ördögi körből amit csak teljes pihenő árán tudok megtenni. Attól tartok, hogy az összetett-győzelmi esélyeim a világkupában, a GVA-Trophy-ban és a Superprestige-sorozatban is nullára csökkentek, de ez van.” – mondta szomorúan a krossz-világbajnok, aki így minden erejével a vb-címvédésre koncentrálhat innentől kezdve.

KAPCSOLÓDÓ CIKKÜNK
A világbajnokot több sérülés hátráltatta
Az idei cyclocross-szezon első felét egyhangú fölénnyel domináló regnáló világbajnok, Zdenek Stybar vasárnap elveszítette vezető helyét a szakág kiemelt versenysorozatában, a Superprestige-szériában, s mint utólag kiderült...
Tovább a teljes cikkhez »