A Kobra terve a Giro d’Italia-ig szól

Szerző: shLétrehozva: 2011. január 31. 09:25
Riccardo Ricco jótékonysági eseményen találkozott szombat este szurkolóival Modena külterületén, idei első versenye, a franciaországi Grand Prix Cycliste la Marseillaise előtt (7. lett), ahol nagyjából kiderült, hogyan alakul a Kobra versenynaptára májusi főversenyéig, a Giróig.


A találkozó egyúttal gén-rendellenességgel küzdő gyermekek anyagi támogatását is célul tűzte ki, Ricco rajongói klubjának szervezésében. A 27 éves hegyimenő így nyilatkozott terveiről:

„Végül is megkaptam idén az esélyt, hogy bizonyíthassak a legnagyobb versenyeken, aminek meg is kell felelnem. A Párizs-Nizzát választottam a Tirreno-Adriatico ellenében, mert ott sosem indultam, és őszintén örülök a lehetőségnek. Bár a csúcsformámat az ardenneki klasszikusokra és a Giróra időzítem, szeretnék jól szerepelni a Párizs-Nizza azon szakaszain, melyek kedveznek nekem. Egyelőre csak a Giro d’Italia-ig tervezek, hogyan tovább, azután derül ki. A Girón nagy csatára számítok, olyan nagy ellenfelekkel, mint a Vuelta-győztes Vincenzo Nibali, de a Giro útvonala kedvez nekem, és mindenképpen szeretnék jó eredményt elérni.”